[ annonse ]
Asbjørn Warvik Rørtveit blir fiskeriutsending i Bangkok. Asbjørn Warvik Rørtveit blir fiskeriutsending i Bangkok. Foto: Sjømatrådet
14. mars 2019

Sjømatrådet til Bangkok – med ny utsending

Skrevet av 
[ annonse ]

Asbjørn Warvik Rørtveit (46) er blitt utpekt til Sjømatrådets neste utsending til Sørøst-Asia. Han starter arbeidet 15. mai og vil avløse nåværende fiskeriutsending Jon Erik Steenslid. Samtidig flytter Sjømatrådet kontorsted fra Singapore til Bangkok.

 

Vi spurte den nye fiskeriutsendingen:

– Har du vært i Thailand før? Enten i embets medfør eller som turist?

– Jeg har kun tidligere vært i Thailand på to kortere opphold, en gang som turist og en gang i forbindelse med jobb for Sjømatrådet. Begge gangene i Bangkok.

 

Han legger til:

– I min tidligere jobb som analytiker og nåværende jobb som direktør for innsiktsavdelingen i Sjømatrådet, har jeg reist rundt i store deler av verden for å gjennomføre forbrukerstudier på sjømatkonsumenter. Jeg ser imidlertid frem til å være fysisk tilstede i markedet og kunne få dypere innsikt i Thailand og Sørøst-Asia forøvrig.

 

[ annonser ]

– Hva blir de viktigste satsingsområdene for deg når du starter i jobben?

– Viktig satsningsområde vil være å etablere en bedre kjennskap og preferanse for den norske sjømaten generelt og den norske laksen spesielt. Som min forgjenger Jon Erik påpekte i deres artikkel om han, så vil en viktig jobb fremover være å avlive myten om at laksen som serveres på sushirestauranter kommer fra Japan. Den kommer fra Norge.

 

LES: Oppklarer den store misforståelsen thaier har om laks

LES: Sjømatrådet til Bangkok

 

Warvik Rørtveit er ansatt fra og med 15. mai i en posisjon med tre års varighet, men med mulighet for to års forlengelse. Han får tittelen ambassaderåd ved ambassaden i Bangkok. Han sier:

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe for norsk sjømat i Sørøst-Asia. Gjennom mine ti år i Sjømatrådet har jeg alltid hatt som mål å kunne representere Norges viktigste fremtidsnæring ute i markedet. Det blir utrolig spennende å ta fatt på denne oppgaven, og jeg ser spesielt frem til å jobbe tett på de norske aktørene, slik at vi sammen kan bygge en sterk preferanse for norsk sjømat blant importører og forbrukere.

 

Warvik Rørtveit har de siste ti årene hatt ulike stillinger i Sjømatrådet. Han startet som prosjektleder for Fiskesprell, som er et nasjonalt kostholdsprogram med formål om å øke sjømatkonsumet blant barn og unge. Han gikk så over til stillingen som forbrukeranalytiker, før han de siste fire årene har vært direktør for markedsinnsikt og markedsadgang.

 

Den nyvalgte fiskeriutsendingen har en doktorgrad i markedsføring fra Universitetet i Tromsø, hvor han skrev om hva som påvirker folks valg av sjømat til middag. Han har også flere års erfaring fra fiskeri og havbruk gjennom sitt arbeid i familieselskapet NOFI AS.

(© Thailands Tidende 10. mars 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)