[ annonse ]
Sjekk prisene før du bruker mobilen i Thailand. Sjekk prisene før du bruker mobilen i Thailand. Foto: Pixabay
27. april 2019

Mobilkamp om thailandsfarere – men nye Tise blir dyr

Skrevet av 
[ annonse ]

Det billigste for norske thailandsfarere er å kjøpe simkort her. Men mange vil heller bruke sitt norske mobilabonnement. Da varierer prisene stort. Søndag 28. april kaster også den populære bruktbutikken på nett, Tise, seg inn i konkurransen – men deres thailandspriser blir blant de dyreste.

 

Det ligger an til mye oppmerksomhet om den tre år gamle bruktappen Tise – med 550.000 brukere – når de nå går inn på mobilmarkedet. Ifølge Tek.no vil de tilby mye data for pengene, og kan fort få mange brukere i Norge. Men de som reiser mye til Thailand skal være oppmerksom på at bruk i utlandet er veldig dyrt. 

 

Det vil koste hele fem kroner per megabyte når man er i Thailand. Kun Talkmore er dyrere. Å ringe hjem med Tise vil koste åtte kroner minuttet.

 

Komplett Mobil var selskapet som tilbød gratis roaming også utenfor EØS-området, nærmere bestemt i Thailand, USA og Sveits. Men de ble i mars oppkjøpt av ICE, og da ble ikke den muligheten videreført.

 

Et annet norsk selskap fikk ideen om å fortsette der Komplett slapp, nemlig Gudbrandsdal Energi Mobil. Men for å roame gratis i Thailand må du der velge abonnementet «Verdensborger», som ifølge Tek.no ikke er like godt som tilbudet til Komplett, og kommer med relativt små datapakker.

[ annonser ]

 

Tidligere i vinter kom forbrukeravisen Din Side med en grundig gjennomgang av mobilabonnementene man kan kjøpe i Norge. De hadde også oversikt over kostnadene i enkelte andre land, deriblant Thailand.

 

mobilpriser

STORE FORSKJELLER: Talkmore dyrest og Happybytes desidert billigst i Din Sides Thailand-test. (Faksimile: Dinside.no)

 

Talkmore, Onecall, Telenor og Pepcall er de fire dyreste tilbyderne når det gjelder databruk i Thailand.

 

Desidert billigst er Happybytes, som tar ti øre per megabyte for det de kaller Sone 2-land utenfor EØS-området. Dette er Australia, Canada, Færøyene, Grønland, Hong Kong, Kina, Russland, USA, Sveits, Serbia, Montenegro, Thailand, Malaysia, Bangladesh, Pakistan og Myanmar.

 

Men det er ingen tvil om at det billigste er å kjøpe simkort her i Thailand. Prisene her er veldig gunstige. Tek.no sjekket prisene for Thailand, og konkluderte som følger:

 

«Det er godt å være norsk i Thailand. Sammenlignet med de latterlig høye prisene de fleste norske operatørene skal ha her, er det eneste rasjonelle valget å kjøpe et lokalt SIM-kort.»

 

LES: SIM-kort for turister – mange goder

 

Du får kjøpt SIM-kort for helt ned i 49 baht her, for eksempel på flyplassen. Så er det opp til forventet databruk hva slags pakke du velger, men du kommer langt med noen hundre baht pr uke. 

(© Thailands Tidende. 27. april 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)