[ annonse ]
Fra Bangkok i 2017, hvor 200 personer trosset øsende regnvær på nasjonaldagen. Fra Bangkok i 2017, hvor 200 personer trosset øsende regnvær på nasjonaldagen. Foto: Dag A. Ekeberg
8. mai 2019

17. mai fire steder i Thailand

Skrevet av 
[ annonse ]

Mai måned er tradisjonelt den måneden med færrest norske turister i Thailand, men det er alltids fastboende nordmenn og andre med tilknytning til Norge, og de ønsker å feie nasjonaldagen. Og da får thaier en mulighet til å se noe veldig overraskende – et norsk 17. maitog!

 

Som vanlig inviterer den norske ambassadøren til feiring i residensen (kart) i Sukhumvit Soi 38, fra 09.45 til kl. 12.30. Det er ingen påmelding nødvendig, men man oppfordres til å bringe med norske flagg. Sløyfe er et annet alternativ.

 

Folk oppfordres til å stille i bunad eventuelt tradisjonelle thailandske klær. Det blir tog, leker og gratis servering. De som står for arrangementet er Nordmannsforbundets 17. maikomite i Bangkok. Her er noen bilder fra arrangementet i 2017.

 

Sjømannskirken i Pattaya (kart) arrangerer også 17. maifeiring. Arrangementet starter med frokost klokka 10, barnetoget går 11.30. Tale for dagen skjer ca. kl. 12, og det er praktikant Thina Amalie Biørn Michelet-Rosø som står for den. Etterpå er det leker for barna og servering. Arrangementet avsluttes ca. kl. 14.

 

Toget vil gå forbi den nye sjømannskirken, som snart er ferdig bygget på en tomt et par hundre meter nord for dagens kirke. Kirken innvies offisielt 5. september, men vil tas i bruk allerede i juni, opplyser diakonal medarbeider Hans Konrad Nyvoll.

[ annonser ]

 

17. mai Pattaya

TOG: Ca. 240 mennesker møtte opp til 17. maitog i Pattaya i fjor. (Foto: Dag A. Ekeberg)

 

VIDEO: 17. maitog i Pattaya 2018

 

Foreningen Nordmenn i Hua Hin arrangerer også 17. mai. Det er oppmøte ved restauranten Sailom (kart) like i nærheten av kjøpesenteret Bluport. Arrangementet starter kl. 10.45, med tog presis kl. 11.00. De lokker med pølser og kroneis. De ønsker påmelding innen 9. mai!

 

Baan Sabaijai Resort i Nakhon Phanom (kart) inviterer til feiring som tidligere år. Feiringen starter kl. 10, toget går kl. 11 og det er lunsj kl. 13.

 

Daglig leder Roar Brøhl Sandberg forteller:

– Det lokale korpset her i That Phanom leder 17. mai toget gjennom gatene her i That Phanom. Politi foran og bak toget. Korpset har nå en stund øvd på de vanlige 17. mai melodiene. Vi håper på flest mulig vil feire og gå i tog sammen med oss. 

(© Thailands Tidende. 8. mai 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)