[ annonse ]
Flåmsbana trekker til seg thaier i vintersesongen. Flåmsbana trekker til seg thaier i vintersesongen. ¨Foto: Flåm AS
5. juni 2019

Thaier er favoritturistene på Flåmsbana

Skrevet av 
[ annonse ]

Folkene bak Flåmsbana er spesielt glade i thaier, for de kommer gjerne i lavsesongen under den norske vinteren. I mars toppet thaiene statistikken. De har godt med penger, og viser større interesse for norsk kultur enn endel andre asiater.

 

Både i mars og april var det flere thaier enn nordmenn som reiste med Flåmsbana – den spesielle togreisen fra høyfjellsstasjonen Myrdal på Bergensbanen ned til Flåm stasjon helt innerst i Aurlandsfjorden.

 

I mars måned var det 945 thaier som reiste med Flåmsbana, opplyser Bengt Hammer, som har ansvaret for asiatiske besøkende hos Visit Flåm/Flåm AS. De toppet statistikken, noe som også ble omtalt i en artikkel hos NRK.

 

I Aurland kommune jobber de spesielt hardt med å lokke til seg besøkende på vinteren, for Flåmsbana er åpen hele året, noe ikke alle vet:

– Thailand er for oss spesielt interessant og viktig når det gjelder vår helårssatsning.  Dvs. å holde en liten bygd og kommune «aktiv» hele året, med mange helårsarbeidsplasser som sikrer bosetting, næring og offentlige samfunnsfunksjoner, forteller Hammer.

 

[ annonser ]

Flåm

Bengt Hammer i Visit Flåm liker thaier. (Foto: Flåm AS)

 

Og mange thaier velger å besøke Norge nettopp på vinteren, for å oppleve snø, noe mange aldri har opplevd før. Reisen inkluderer gjerne et par andre skandinaviske land, men Hammer forteller at de ofte tilbringer mest tid i Norge.

 

Samtidig er de genuint interesserte i lokale forhold når de kommer til Norge:

– Thaier etter min erfaring virker å være genuint opptatt av nasjonens kultur, inkludert mattradisjoner, i motsetning til enkelte andre asiatiske nasjonaliteter.

 

Hammer nevner at de også er opptatt av historie, og da gjerne knyttet til Kong Chulalongkorns europaturné i 1907, hvor Norge utgjorde en viktig del av reisen:

– Kongefølget var dessverre ikke innom Flåm på returen fra Nordkapp, men derimot i nabobygda Gudvangen, helt innerst i Nærøyfjorden. Derfra dro følget videre forbi Stalheim og til Voss, hvorfra de tok tog til Bergen.

 

Slik karakteriserer Hammer thaiene:

– Thaier shopper mye, dvs. høyt forbruk, alltid vennlige og hyggelige, og det er folk med god økonomi som kommer til Norge og Skandinavia, som sikkert er priset «på øverste hylle» når det gjelder utenlandsferie.

 

Statistikken for mai måned er ikke klar ennå, men i april var thaiene nr. 5 i antall besøkende. Når man ser på hele 2018, så er thaiene nr. 16 på statistikken. Asiatiske land som er bedre representert enn Thailand er Sør-Korea (nr. 2), Kina (3), Taiwan (10) og India (13). 102.756 spanske turister besøkte Flåmsbana i fjor, og de var største nasjon. Thaier utgjorde 11.176 reisende. Det var en 28 prosent økning fra 2017.

 

Hammer nevner at de har et godt samarbeid med Norway Connect i Bangkok, under ledelse av Axel Blom hos firmaet Blue Business Solutions:

– Norway Connect promoterer ulike aktiviteter i Thailand samt naboland som Myanmar og Malaysia.  En av aktivitetene er reiseliv, dvs. reiser fra Thailand til Norge, gjennom samarbeid med og på oppdrag av Innovasjon Norge Reiseliv / Visit Norway.

 

Hammer forteller at det nå er en god samling norske partnere som markedsfører norske reisemål overfor næringslivet i Thailand. De markedsfører ikke overfor privatpersoner, det er det thailandske turoperatører som gjør.

 

Senest i januar var de på messe i Thailand, i partnerskap med danske turistinteresser.

(© Thailands Tidende. 5. juni 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)