[ annonse ]
Advokatene er uenige med UDI om tolkning av forvaltningsloven. Advokatene er uenige med UDI om tolkning av forvaltningsloven. Ill: Maxpixel.net
3. november 2019

Anket til UDI og vant, men må likevel betale advokatkostnader

Skrevet av 
[ annonse ]

En thailandsk dame fikk i august i fjor beskjed om at søknaden om midlertidig opphold i Norge var avslått. Via advokat anket hun avgjørelsen, og fikk medhold. Men UDI sier nå at de ikke vil dekke advokatkostnadene på drøyt 18.000 kroner, slik de normalt skal ifølge forvaltningsloven.

 

Det opprinnelige avslaget på forlenget midlertidig opphold skyldtes at UDI ikke fant at damen hadde hatt tilstrekkelig samvær med sitt barn, som bodde hos hennes fraskilte norske ektemann.

 

Da hun via et advokatfirma sendte inn anke, fikk hun medhold. Ifølge UDI skyldtes dette at det var fremsatt ny informasjon om konkrete tidspunkter for samvær med barnet.

 

Advokatfirmaet brukte ti timer på klagen. De tok 1450 kroner pr time. Pluss mva. ble dette drøyt 18.000 kroner. De søkte om dekning av dette hos UDI, og hevdet at UDI opprinnelig ikke ba om redegjørelse for hvorfor samværet med barnet ikke var oppfylt, de lagde kun et vedtak om avslag på søknaden. 

 

Forvaltningsloven sier at når et vedtak blir endret til gunst for en part, skal han tilkjennes dekning for vesentlige kostnader som har vært nødvendig for å få endret vedtaket, med mindre endringen skyldes partens eget forhold eller forhold utenfor partens og forvaltningens kontroll, eller andre særlige forhold taler imot.

[ annonser ]

 

Årsaken til at UDI ikke vil betale saksomkostninger er at det opprinnelige vedtaket skyldtes partens eget forhold, ifølge deres svar i brevs form. 

 

Vedtaket kan påklages til Utlendingsnemnda innen tre uker, står det i brevet. 

 

UDI

Foreløpig siste brev i sakens anledning.

 

(© Thailands Tidende. 3. november 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)