[ annonse ]
«Thai Smile» med i Star Alliance – enklere å fly videre Foto: Nutjarum, Wikimedia Commons
4. mars 2020

«Thai Smile» med i Star Alliance – enklere å fly videre

Skrevet av 
[ annonse ]

Thai Smile Airways er et lavkostselskap med utgangspunkt i hovedflyplassen i Bangkok. Medlemskapet i Star Alliance gjør det nå enklere og billigere å reise videre i Thailand og Sørøst-Asia for mange thailandsfarere.

 

Thai Smile er datterselskapet til Thai Airways. Det ble dannet i 2012 for å være et rimelig, lokalt alternativ. Pr i dag flyr de til 11 steder i Thailand, samt ytterligere 19 steder i nabolandene Kambodsja, Malaysia, Myanmar og Laos, samt Taiwan, India og Kina/Hong Kong.

 

Kommer du til hovedflyplassen i Bangkok med enten Thai Airways, Lufthansa, Austrian eller Swiss, så kan du nå fortsette turen videre uten å måtte sjekke inn bagasjen på nytt, og du får bonuspoeng fra Star Alliance-programmer også for turen videre.

 

Star Alliance har et tostegs bonusprogram, Silver og Gold. Her får medlemmer prioritert boarding og oppgraderinger. Mange steder deler alliansens medlemmer terminaler.

 

Mange lavkostselskaper flyr fra den andre flyplassen i Bangkok, Don Mueang. Det faktum at Thai Smile flyr fra hovedflyplassen (med unntak av ruten til Ranong) gjør overgangen praktisk for mange.

[ annonser ]

 

En pressemelding fra Star Alliance opplyser at det pr i dag er de fire nevnte selskapene (Thai, Lufthansa, Austrian og Swiss) som tilbyr videre flyvning med Thai Smile. De skriver at partnerskapet med Thai Smile gir alliansen hele ti nye destinasjoner.

 

Star Alliance ble dannet i 1997 og består av 26 flyselskaper. I tillegg til de fire nevnte, er det kanskje selskaper som Singapore Airlines, Air China og Turkish Airlines som er mest kjent for thailandsfarere. SAS er også medlem i alliansen.

 

Thai Smile blir ikke et fullverdig medlem av alliansen, men snarer en såkalt «Connecting Partner». Dette konseptet ble innført i 2017, med det kinesiske selskapet Juneyao Airlines. Thai Smile blir det andre partnerselskapet i Star Alliance.

 

Thai Smile flyr fra Don Mueang til Ranong. De andre flyvningene går fra hovedflyplassen Suvarnabhumi, med følgende destinasjoner:

■ Chiang Mai

■ Chiang Rai

■ Hat Yai

■ Khon Kaen

■ Krabi

■ Narathiwat

■ Phuket

■ Surat Thani

■ Ubon Ratchathani

■ Udon Thani

 

I tillegg flyr de til disse landene:

■ Kambodsja (Phnom Penh, Siem Reap)

■ Malaysia (Kuala Lumpur, Penang)

■ Myanmar (Mandalay, Yangon)

■ Laos (Luang Prabang, Vientiane)

■ Kina (Changsha, Chongqing, Zhengzhou)

■ Hong Kong

■ Taiwan (Kaohsiung)

■ India (Ahmedabad, Gaya, Jaipur, Lucknow, Mumbai, Varanasi)

(© Thailands Tidende. 4. mars 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)