[ annonse ]
Kampanjen lokker thaier til ulike steder, som Hua Hin. Nå skal også expats lokkes med på ferie. Kampanjen lokker thaier til ulike steder, som Hua Hin. Nå skal også expats lokkes med på ferie. Faksimile: TAT
4. august 2020

Turistmyndighetene ber fastboende utlendinger om hjelp – lover å se på toprissystem

Skrevet av 
[ annonse ]

Det skal være ca. to millioner utlendinger i Thailand for tiden. En desperat turistbransje ber nå pent om at disse blir med å feriere rundt om i Thailand fremover, for å holde liv i en dødende turistindustri.

 

Det er turistmyndighetene (Tourism Authority of Thailand - TAT), ved sjefen Yuthasak  Suphasorn, som skal legge frem dette i et møte med turistminister Pipat Ratchakitprakarn i morgen, ifølge avisen Thai Rath (på thai).

 

TAT har tre nye målgrupper som nå skal lokkes med på ferie:

1. Ca. 12 millioner thaier som normalt ferierer i utlandet

2. Firmaer og organisasjoner som skal holde møter og seminarer, og

3. Ca. 2 millioner utlendinger som bor her fast

 

[ annonser ]

Nå skal altså utlendinger også inviteres med i «Explore the Unseen Thailand»-kampanjen, som har pågått noen uker. Her gis det 40–60 prosent rabatt på mange overnattingssteder, i samarbeid med myndighetene. Tidligere har utlendinger vært unntatt for denne rabatten. 

 

Nyhetsoppslaget har blitt møtt med hån fra mange utlendinger som bor i Thailand. De viser til hvor dårlig de opp gjennom årene er blitt behandlet av immigrasjonspolitiet, og hvordan utlendinger må betale fra to til ti ganger så mye som thaier på turistattraksjoner og i nasjonalparker.

 

På forumet Thaivisa kommenteres det at myndighetene normalt bare skaper problemer for fastboende. De foretrekker kinesiske turgrupper som kommer en uke av gangen, ikke de som bor her fast.

 

Expat-miljøet i Thailand blir sjelden hørt av myndighetene. De har lenge ønsket at de drakoniske reglene hos immigrasjonspolitiet skulle tilpasses inneværende århundre. Det skjer ikke, snarere tvert imot.

 

LES: Meldeplikten stadig mer upopulær, Thailand oppfordres til å gjøre noe (2019)

LES: Lange køer og kaos for å forlenge opphold (2020)

 

Et annet ønske fra expat-miljøet har lenge vært å få fjernet toprispolitikken.

 

På det området kan det skje noe nå, og det er selveste turistministeren som har uttalt seg om dette, etter at markedsansvarlig i TAT, Tanes Petsuwan, innrømmet at det ikke var logisk med ulik pris for thaier og utlendinger på et møte i Foreign Correspondents Club nylig.

 

Han uttalte: – Vi må korrigere de feilene vi har gjort tidligere.

 

Det har vært poengtert at selv om noen steder velger å ta høyere pris for utenlandske turister, så burde det i det minste være samme pris for expats som bor og jobber i Thailand. 

 

Tidligere kunne man få thaipris i nasjonalparker ved å vise frem et førerkort, eventuelt en arbeidstillatelse, men dette ble det slutt på for noen år siden. Nå er det kun rosa ID-kort som gjelder som bevis, og også de som har dette har hatt problemer i det siste, ifølge rapporter.

 

LES: Utlendinger må betale dobbel pris på offentlige sykehus fra oktober (2019)

LES: Har du fått deg rosa ID-kort? (2017)

LES: Nasjonalparker blir dyrere (2012)

 

Blogger Richard Barrow har startet bevegelsen «2PriceThailand», som kan følges på Facebook og Twitter.

(© Thailands Tidende. 4. august 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)