[ annonse ]
Her ber amerikaneren om unnskyldning på Sea View Resort på Koh Chang. Her ber amerikaneren om unnskyldning på Sea View Resort på Koh Chang. Faksimile: Siam Rath
9. oktober 2020

Firepunkts unnskyldning for å unngå ytterligere fengsel

Skrevet av 
[ annonse ]

Det virker som om Wesley Barnes slipper med de tre nettene han allerede har tilbrakt i fengsel på Koh Chang, men må nå bl.a. informere en rekke internasjonale nyhetsmedier som CNN og BBC om at omtalen han skrev på Trip Advisor var «feil».

 

Det var i går et forliksmøte mellom Wesley Barnes (37) og Sea View Resort på Koh Chang. Det skjedde på hotellet, med øyas politisjef Pol Col Kitti Maleehuan tilstede, ifølge avisen Siam Rath (på thai).

 

Barnes bodde på hotellet 27. og 28. juni i år, hvorpå han skrev en negativ omtale på Trip Advisor. Den ble slettet. Han skrev en ny anmeldelse, fortsatt negativ, som ennå ligger på Trip Advisor. Se vår omtale av saken fra 27. september:

 

LES: Stor resort på Koh Chang fikk satt amerikaner i fengsel

 

Hotellet hevder at han har skrevet mange anmeldelser på ulike steder, inkludert Google. De opplyser imidlertid ikke hvilke steder, og på søk finner vi ingen av dem, inkludert den som angivelig skulle stå på Google.

[ annonser ]

 

Det hevdes at hotellet ikke har forstått det Barnes skrev på engelsk. De sier at han anklaget dem for å drive slaveri. Han skrev at ledelsen behandlet de ansatte som slaver, men det er et uttrykk som normalt brukes i overført betydning.

 

Hendelsen på Koh Chang var å finne i nyhetsmedier verden rundt, slik vi rapporterte (link over), med mange sjokkerte kommentarer over det thailandske rettsvesen og politi. 

 

Gårdagens rettsmøte med den omfattende unnskyldningen som kreves, vil nok også gå sin runde. Flere kommentatorer skriver allerede at de ikke tror at verken hotellet eller Thailand tjener noe på måten dette er blitt håndtert på, selv om amerikaneren slipper ytterligere fengselsopphold.

 

Som vi rapporterte så måtte Barnes i fengsel på øya. Han ble hentet fra Bangkok en fredag ettermiddag (11. september) og slapp ut påfølgende mandag mot 100.000 baht i kausjon. Han har fortalt om overbefolkning og dårlige forhold i fengselet, noe som er gjengs i hele Thailand, som har et fengselssystem under sterk kritikk av FN.

 

Strafferammen for ærekrenkelsen han var tiltalt for er inntil 2 års fengsel og/eller inntil 200.000 baht i bot.

 

Politisjefen på øya ba ifølge Siam Rath Barnes forklare til media om årsaken til at han måtte sitte i fengsel i fire dager. Det skyldtes ifølge politisjefen at Barnes kone ikke kom og stilte med kausjonspengene lørdag morgen.

 

Her er de fire punktene Barnes må oppfylle før hotellet dropper saken:

1. Utstede en inderlig og fullstendig unnskyldning til hotellet og personalet og utstede kopier med årsakene bak hans handlinger til følgende medier: CNN, ABC, Daily Mail, BBC, Insider, The Morning Call, The Sun, CBS, The Independent, NBC, Fox, Reuters, New York Times, The Guardian, Bangkok Post og AFP som sier følgende: «Jeg, Mr. Barnes, beklager at jeg lyver i min anmeldelse som ærekrenket hotellet. Ingenting i anmeldelsene mine var på noen måte sanne».

2. Utstede et brev til Trat-avdelingen i TAT hvor han ber om unnskyldning for å ha skadet turismen i provinsen.

3. Kontakte USAs ambassade for å fortelle sannheten i saken.

4. Kontakte Trip Advisor om saken og forklare hvorfor han ble tiltalt i Thailand. Han må be dem om å fjerne det midlertidige forbudet mot å kommentere hotellet og søke forsikringer fra Trip Advisor om at de ikke vil råde gjestene til å unngå hotellet.

(© Thailands Tidende. 9. oktober 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)