[ annonse ]
Noophian Kraimanee og Dag Andre Jensen kommer snart tilbake til Thailand. Noophian Kraimanee og Dag Andre Jensen kommer snart tilbake til Thailand. Foto: Privat
2. desember 2020

Leserinnlegg: Tung prosess, men nå er vi på vei til Thailand

Skrevet av 
[ annonse ]

Dag Andre Jensen og kona Noophian Kraimanee jobbet og slet i nesten en måned for å få innreisetillatelsen til Thailand. Her forteller Jensen om prosessen og gir noen råd og oppskrift til andre som vil forsøke:

 

Nå er vi endelig snart i mål, og setter oss på Qatar-flyet på Gardermoen 4. desember. Når stien er gått opp er det enklere å gjøre dette igjen, selv om jeg aldri tror vi vil gjøre det.

 

Rådet mitt er å sette en dato frem i tid, minst 3–4 uker. Kjøp flybilletter og gjør bestilling på ASQ-hotell (karantenehotell). Kjøp forsikring for Covid-19 i Thailand, og da også reiseforsikring. Jeg anbefaler Gouda. Hos dem får du engelsk oversettelse som du bruker for å få bekreftelse. Jeg mener at en norsk reiseforsikring er mye bedre enn «helseforsikring» i Thailand, der unntakene kommer fortere enn du aner når utbetalingen skal gjøres.

 

Kontakt ambassaden i Oslo via e-post (visa@thaiembassy.no) med komplett sett av dokumenter vedlagt. Da oppnår du raskere svar og tidspunkt for levering av originalene (ta med eksakt pengebeløp for å betale gebyr).

 

Hentekvitteringen kan brukes som «VISA» når du søker på Certificate of Entry (COE) online parallelt. Innleveringen av dokumentene og passet kan gjøres av fullmektig, slik at du slipper å reise en tur til Oslo, slik som jeg gjorde. Bare samkjøre avreise med et opphold på hotell i Oslo, så henter du selv passet, eller igjen bruke fullmektig som har tid til å stå i kø og fryse utenfor.

[ annonser ]

 

Jeg har gyldig visum, så jeg slapp å søke om dette. De som ikke har visum må huske å søke ambassaden om dette.

 

Min kone hadde ikke gyldig visum, og det ble ekstra frustrasjon. Hun er thai men ga opp sitt statsborgerskap da hun ble norsk statsborger. Det ble gitt motstridende informasjon på nettet og av de ansatte på ambassaden.

 

Rådet mitt er å melde seg inn i facebookgruppa «Visum Thailand/Norge». Der går det å få svar på spørsmålene du har, for å spørre ambassaden er mer eller mindre håpløst.

 

Dag Andre Jensen

 

Red. anm.: Mange anbefaler å skaffe seg karantenerom med balkong. Her er en liste over slike rom. Alle som drar til Thailand må også ha coronatest og Fit to Fly-sertifikat senest 72 timer før avreise. Ellers har ambassaden i Oslo informasjon på sine websider.

(Thailands Tidende. 2. desember 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)