[ annonse ]
26. august 2021

Nå vaksineres utlendinger også utenfor Bangkok

Skrevet av 
[ annonse ]

 

Det er lange køer av utlendinger som i disse dager blir vaksinert i Pattaya (video). På lista er også Cha-am, Hua Hin og Khon Kaen. Sistnevnte sted er det imidlertid tomt for Pfizer.

 

De som ønsker Pfizer-vaksine bør være raskt ute når det kommer nye vaksinepartier til landet. Disse kunngjøres både sentralt og hos de enkelte private sykehus.

 

Det er to websider som nå benyttes til registrering for utlendinger, og dette kan skape forvirring. På Expatvac.consular.go.th står det at vaksiner er tilgjengelig for alle over 60 år, mens på Thailandintervac.com er det oppgitt 40 år som grense. Det er på sistnevnte webside at man kan klikke seg inn på samarbeidende sykehus.

 

Det er mulig å både være registrert sentralt på Expatvac.consular.go.th samt på et av de samarbeidende sykehusene man finner via Thailandintervac.com.

[ annonser ]

 

Etter det vi kan se, er det kun to sykehus som gir vaksiner til de mellom 40 og 60 år, og det er MedPark i Bangkok og Bangkok Pattaya Hospital. MedPark tilbyr etter det vi kan se kun Pfizer, mens Bangkok Pattaya Hospital også tilbyr AstraZeneca og Sinovac, samt kombinasjoner av disse. Siste frist for å registrere seg i denne runden hos sykehuset i Pattaya er i morgen 27. august.

 

LES: Utlendinger ned til 40 år får vaksinetilbud i Pattaya (24. august 2021)

 

Vi ble vaksinert via Bangkok Pattaya Hospital i går. Det skjedde på  kjøpesenteret Central Beach, hvor det var masse folk og køståing rundt hele atriumet i 6. etasje i godt over en time før man kom frem til registrering (video over). Medregnet 30 minutter venting etter vaksineringen tok det hele to og en halv time.

 

Thailands Tidende

Etter ferdig køståing kommer man til seks stasjoner som registrerer de som skal vaksineres. (Foto: Dag A. Ekeberg)

 

På andre sykehus må man ha en av sju underliggende sykdommer hvis man ikke har fylt 60 år. Alternativt være mer enn 12 uker gravid. 

 

Myndighetene opplyste i går at de hadde opplevd tekniske problemer med Expatvac.consular.go.th. Derfor er det opprettet en e-postadresse for de som har spørsmål, vil bekrefte avtalt vaksinering eller har opplevd tekniske problemer. Disse kan kontakte foreignvac@gmail.com, ifølge pressekonferansen til covid-komiteen i går.

 

De som har et pasientforhold ved et av de deltakende sykehusene kan registrere seg der direkte.

 

Bangkok Hospital Khon Kaen melder at det nå er tomt for Pfizer, men AstraZeneca og Sinovac fortsatt er tilgjengelig. I Khon Kaen er grensen 60 år med mindre man har underliggende sykdommer.

 

Thailands Tidende

To utlendinger får vaksine samtidig i Cha-am. (Faksimile: Thai Rath)

 

Avisen Thai Rath meldte i går at 120 utlendinger var vaksinert på én dag med Pfizer i Cha-am.

 

I overskriften står det at utlendinger fikk Pfizer mens thaier ble gitt Sinopharm.

 

I Hua Hin skal utlendinger også få Pfizer, ifølge Hua Hin Today.

 

I Phuket og Koh Samui har utlendinger allerede en god stund hatt tilbud om vaksinering, siden disse stedene er med i Sandbox-opplegget.

 

Thailand fikk nettopp donert 1,5 millioner doser Pfizer fra USA, hvorav 150.000 ble forbeholdt expats, men ikke inkludert fremmedarbeidere fra nabolandene.

(© Thailands Tidende. 26. august 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)