[ annonse ]
Folk lengter etter sandstrender, som her på Koh Chang. Folk lengter etter sandstrender, som her på Koh Chang. Foto: Prakaiphet Thungchan
21. oktober 2021

Kommentar: Karantenen loves fjernet – ha litt is i magen

Skrevet av 
[ annonse ]

Blant ekte og falske nyheter om åpningen av Thailand er det mange som nå er forvirret. Men mye vil nok bli avklart i løpet av oktober.

 

Vi følger med på det meste norske thailandsfarere har på hjertet i disse dager. Og det er stort trykk på sosiale medier i Thailand.

 

Folk er forvirret, og med god grunn. For myndighetene kommer med lovnader om fjerning av karantene, samtidig som de innfører nye online-systemer for søknad om innreise.

 

Certificate of Entry (CoE) skal etter planen erstattes med «Thailand Pass» fra november. Uansett opplyste CCSA i går på en pressekonferanse at man ikke skal være engstelig. De som jobber med utfylling av CoE kan fortsatt bruke disse etter 1. november

 

Den thailandske ambassaden i Oslo har etter det vi hører stor pågang av thailandsfarere. Noen sier at det er vanskelig å komme igjennom på telefon. De også hatt problemer med å holde sine websider oppdatert.

[ annonser ]

 

Vi stilte for to dager siden spørsmål til ambassaden om denne siden. Vi har i skrivende stund ikke fått noe svar, men websiden er nå oppdatert med det faktum at det er såkalt «Stickerless Visa» som gjelder for visumsøknader. 

 

Når det finnes mange reisemål rundt om i verden, så sier noen at de heller velger det enkleste reisemålet. Men faktum er at det fortsatt er coronaregelverk mange steder i verden.

 

Det er nå annonsert flere ganger at det blir karantenefritt opphold på de mest populære turiststedene i Thailand. Men likevel er det altså et regelverk man må følge.

 

Det vi råder våre lesere til er å ha litt is i magen. Ikke dropp thailandsferien riktig ennå, for alt tyder på at det blir enklere å ankomme når man nærmer seg høysesongen.

 

Det loves at det inneværende uke skal lanseres en liste med «lavrisikoland» som kan slippe karantene, uansett hvor i Thailand de drar. Mange tipper at de nordiske land vil befinne seg på denne lista. Dette ble lansert av en tale i beste sendetid av statsministeren, hvor han kun nevnte fem land. Men dette skal nå utvides.

 

LES: Statsminister: – Utelivet kan åpne 1. desember (12. oktober 2021)

 

Uansett skal man kunne ankomme via Sandbox-opplegget, som er planlagt utvidet fra fire til 17 provinser ganske snart. Det inkluderer turiststeder som Hua Hin, Cha-am og Pattaya.

 

Videre er det planlagt å la vaksinerte turister som oppfyller visse krav få ankomme hvor som helst i Thailand. Men de må komme fra land som er på den – hittil ikke publiserte – lista over lavrisikoland. 

 

Kravene er:

- Negativ RT-PCR-test utført innen 72 timer før ankomst til Thailand.

- Minst 50.000 amerikanske dollar i helseforsikring.

- Bekreftelse på hotellbestillinger i Thailand.

- Installering av en app ved ankomst til flyplassen samt RT-PCR-test innen 24 timer etter ankomst.

 

Vi legger merke til at kravet om helsedekning er halvert. Uansett skal norsk reiseforsikring dekke dette, i hvert fall fra de selskapene vi intervjuet og skrev om nylig:

 

LES: Norsk reiseforsikring gjelder nå som før pandemien (2. oktober)

 

Covid-tester er vel noe man er blitt vant til, og reiseforsikring har de fleste. Problemet er at man skal ha en bekreftet hotellbestilling når man søker. Det gjenstår å se hvordan dette regelverket blir håndhevet.

 

Mye vil nok avgjøres i løpet av oktober. Som vi har skrevet tidligere, har statsministeren sagt at de ikke har råd til å tape nok en høysesong. Så da får man bare vente på at politikere og byråkrati får samordnet kreftene og gjort det overkommelig å ta en tur hit uten for mye trøbbel.

 

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør (flere lederartikler)

(© Thailands Tidende. 21. oktober 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)