[ annonse ]
Thailand følger ikke Vesten i gjenåpningen Illustrasjonsfoto: Pixabay
5. februar 2022

Thailand følger ikke Vesten i gjenåpningen

Skrevet av 
[ annonse ]

Thailandske myndigheter opplyste nylig at de har Taiwan, Singapore og Hong Kong som forbilder under pandemien. Det betyr strenge tiltak og fortsatt detaljstyring basert på daglige rapporter om nye smittetall. Vestlige turister fortviler etter at Test & Go nå er strengere enn før jul.

 

Pressetalskvinne Dr. Apisamai Srirangsan uttalte på en pressekonferanse tidligere denne uken at Thailand følte at de hadde en god balanse i sine virustiltak. Ja, de er strenge, men hun ga tre eksempler på land som hadde enda strengere tiltak, og brukte dette i sin argumentasjon overfor den thailandske befolkningen om at det ikke var mulig å slippe opp tiltakene nå.

 

Taiwan har nullfilosofi som Kina, og har 14 dagers karantene for de som har tillatelse til å reise inn til landet. 

 

I Singapore skal man ta test hver dag i sju dager etter ankomst. Karantene kan være i hjemmet, og fire av testene kan være hurtigtester man administrerer selv.

 

Hong Kong er det 7 dagers karantene for vaksinerte, og 14 dager for uvaksinerte. Karantene kan skje i hjemmet. Det er testing på dag 3, 5 og 12. 

[ annonser ]

 

Mannen bak den store hotellgruppen Minor International, Bill Heinecke, sier i Bangkok Post i dag at reglene til Thailand er for vanskelige, og at han ønsker at de skal bli mer lik Europa og Maldivene.

 

Han ser negativt på tiden fremover for Thailands vedkommende, og sier at han mener at folk som er vaksinerte og testet bør få kunne reise rundt i verden uten så store mengder papirarbeid. 

 

Maldivene er det ingen karantene for folk som ankommer med turistvisum eller er fullvaksinerte.

 

Som kjent dropper mange europeiske land i disse dager det aller meste av koronatiltak. Det til tross for at de gjerne har høyere smitte enn Thailand.

 

Smitten har gått litt opp i Thailand. Etter å ha ligget rundt 7-8000 nye daglige tilfeller en stund, var den nå i dag oppe i 10.490, hvorav 217 stammet fra tilreisende fra utlandet. 21 nye dødsfall ble rapportert.

 

Det er en god del lavere enn dødstallene i fjor sommer, etter at Delta-varianten hadde herjet en stund.

 

Det er pr i dag ingen mangel på sykehusplasser for alvorlig coronasyke i Thailand, og det skal nok ganske store smittetall til fra den mildere omikronvarianten før dette igjen blir et problem. Så mange spør seg hvorfor man fortsatt driver detaljstyring basert på nye smittetall.

 

Dette virker å være et tilbakelagt stadium i Vesten. Men Thailand ser altså ikke til Vesten for sine tiltak, de ser mot nord og øst. Kina har vært inspirasjonen til nullvisjonen Thailand lenge hadde under pandemien. Folk spør seg om det ikke fortsatt henger igjen litt nullvisjon – dvs. et håp om at man skal kunne få et helt virusfritt Thailand bare man tvinger folk til å bruke munnbind og holde avstand.

 

LES: Nulltoleranse for Covid-19 kan koste Thailand dyrt (25. april 2020)

LES: Planlegger å droppe nullvisjonen, åpne opp for turisme (24. august 2021)

 

Thailandske myndigheter har under hele pandemien hatt klokketro på bruk av munnbind. Nesten daglig er det myndighetsorganer ute og påpeker hvor viktig dette er. Det ble sagt på en pressekonferanse tidligere denne uken at det er inntil 20.000 baht i bot for å ikke bruke munnbind. Noen dager senere uttalte helseministeren at det ikke er noe påbud om munnbind, så her taler myndighetene med to tunger.

 

Covidkomiteen (CCSA) oppfordrer befolkningen til å følge med, og si fra når medborgere og turister ikke bruker munnbind eller på andre måter oppfører seg «risikofylt».

 

Så mens vestlige land letter på tiltakene, blir de strengere i Thailand. Test & Go ble kansellert 22. desember, men dukket opp igjen 1. februar. Nå er det imidlertid krav om to hotellbookinger (1. og 5. dag), og dokumentene sjekkes nå nøyere.

 

LES: Ikke lenger umiddelbar godkjenning av Thailand Pass (1. februar 2022)

 

Det er ikke lenger umiddelbar godkjenning for de som har EU/EØS koronasertifikat. Bookingene dine skal bekreftes av hotellene før myndighetene godkjenner et Thailand Pass. Deretter er det saksbehandlere som skal gå gjennom vaksinesertifikater og forsikringspapirer og godkjenne disse. 

 

Tidligere under Test & Go holdt det å laste opp koronasertifikat for siste vaksinering, som jo er det man finner på helsenorge.no. Nå er det flere som opplever at søknaden blir underkjent hvis man ikke legger ved sertifikat for første og andre dose. Andre har ingen problemer med å legge ved kun sertifikatet for 3. dose (som er det vanlige for nordmenn nå), så her er det forskjell på saksbehandlerne, og det skaper ytterligere usikkerhet blant thailandsfarere. 

(© Thailands Tidende. 5. februar 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)