[ annonse ]
Dr. Opas Karnkawinpong leder avdelingen som gransker søknaden din. Han går også i dag ut og ønsker seg mildere tiltak. Dr. Opas Karnkawinpong leder avdelingen som gransker søknaden din. Han går også i dag ut og ønsker seg mildere tiltak. Faksimile: Facebook Live
7. februar 2022

Thailand Pass: Behandlingstid øker

Skrevet av 
[ annonse ]

Covid-komiteen (CCSA) opplyste i dag at behandlingstiden på Thailand Pass nå er 7–14 dager. Hotellbookinger og vaksinesertifikater har skapt problemer for enkelte søkere. 

 

Oppdatering (15. februar 2022): Thailand Pass oppgir fortsatt behandlingstiden til 3-7 dager. 

 

På dagens pressekonferanse fra Covid-komiteen opplyste assisterende pressetalskvinne Sumanee Wacharasin at ventetiden på å få svar fra Thailand Pass er 7–14 dager. Det var en nyhet for thailandsfarere, og tydeligvis også en nyhet for de som driver websiden til Thailand Pass, for der står det fortsatt at behandlingstiden er 3–7 dager.

 

Informasjonen om forlenget behandlingstid er også nå å finne hos kommunikasjonsavdelingen til regjeringen.

 

Erfaringen etter gjenåpningen av Test&Go 1. februar er at det er mange som må vente på svar lengre enn tre dager. 

[ annonser ]

 

Det er også noen som har fått avslag på søknaden, grunnet at de ikke har lastet opp koronasertifikat for Dose 1 og Dose 2. Det kan virke som om enkelte saksbehandlere henger seg opp i dette, mens andre aksepterer at man kun legger ved sertifikat for siste dose man har tatt, som er det sertifikatet man finner når man logger seg inn på helsenorge.no.

 

Andre land i Europa virker å ha samme system med å vise kun sertifikat for siste dose. Man ser at folk fra ulike europiske land klager på dette på sosiale medier.

 

Vi har stilt spørsmål til informasjonsattache Pachara Aungsusuknarumol ved Public Diplomacy Information Division om godkjenningen av koronasertifikater, men ennå ikke fått noe svar.

 

Ifølge dagens pressekonferanse får de inn ca. 15.000 nye søknader om Thailand Pass hver dag nå. Og det rapporteres om lange køer på de fire telefonlinjene man kan bruke hvis man har problemer.

 

Det nye etter 1. februar er altså at de med QR-kode fra EU/EØS koronasertifikat ikke lenger får automatisk godkjenning så lenge søknaden ellers holder mål. Det fikk de i den første perioden, fra 1. november til 22. desember, hvor ca. 35 prosent av alle søknader ble automatisk godkjent. Nå skal alle søknader behandles manuelt. 

 

Det er Department of Disease Control i helsedepartementet som skal verifisere koronasertifikatene. Sjefen der, Dr. Opas Karnkawinpong, har vært en sentral person under hele pandemien. Nå har han altså ansvaret for at Thailand Pass-prosessen blir tregere og at flere får avslag.

 

Samtidig gikk den samme Dr. Otas ut i Bangkok Post i dag og sa at det var på tide for thaier å lære seg å leve med pandemien. Han sa at Thailand fulgte trendene fra andre steder i verden.

 

Men slik vi skrev 5. februar, så dreier dette seg ikke nødvendigvis om Vesten, men land som Taiwan, Singapore og Hong Kong:

 

LES: Thailand følger ikke Vesten i gjenåpningen (5. august 2022)

 

Dr. Otas sa for øvrig omtrent det samme 24. august i fjor, at thaier måtte lære seg å leve med viruset. Dette fikk ingen effekt på virustiltakene på det tidspunktet:

 

LES: Planlegger å droppe nullvisjonen, åpne opp for turisme (24. august)

 

Hittil i februar (1–6. februar) er det ankommet 30.218 personer med Thailand Pass, ble det opplyst i dag. 1081 av disse har testet positiv, altså 3,58 prosent.

 

Før koronasertifikatene sjekkes, er det et annet trinn søknaden skal gjennom, nemlig at hotellet (hotellene) du har booket til karantene skal bekrefte at du virkelig har betalt. 

 

Det har vært problemer med dette. Et hotell i Pattaya vi har vært i kontakt med sa at de ikke fikk klikket på godkjennelsen før etter tre dager.

 

En svenske forteller at han fikk avslag på sitt Thailand Pass fordi hotellet ikke hadde svart innen 30 timer.

 

Problemer med hotellenes nye rolle i Thailand Pass har ført til at folk nå kontakter hotellet (hotellene) de har booket på for å forsikre seg om at de faktisk har sendt søknaden videre.

 

Erfaringen etter noen dager med gjenopptatt Test&Go er at det lønner seg å starte med søknaden i god tid før man skal reise. Det er kanskje også det myndighetene vil signalisere ved at de nå sier at det kan ta hele 14 dager å få svar.

 

Neste møte i Den store Covid-komiteen er fredag 11. februar. Det kommer rapport på ettermiddagen fredag om hva som eventuelt blir endringer fremover.

(© Thailands Tidende. 7. februar 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)