[ annonse ]
Statsminister Prayut Chan-o-cha vil gjøre det enklere for turister igjen. Statsminister Prayut Chan-o-cha vil gjøre det enklere for turister igjen. Faksimile: CCSA/Facebook
17. februar 2022

Statsminister vil ha enklere og raskere Thailand Pass

Skrevet av 
[ annonse ]

Mange klager på tungvint innreise til Thailand, og statsministeren vil nå at Thailand Pass-systemet forbedres. Det er mange måter dette kan forbedres på, men lite konkret har kommet frem ennå.

 

Behandlingstiden for Thailand Pass virker ikke å ha økt etter at Covid-komiteen 7. februar sa at ventetiden skulle være 7–14 dager, ikke 3–7 dager.

 

LES: Thailand Pass: Behandlingstid øker (7. februar 2022)

 

På siden til Thailand Pass står det fortsatt 3–7 dager, og på de tilbakemeldinger vi får fra nordmenn som søker Thailand Pass går det heller litt raskere nå enn i starten av februar – da det var en oppdemmet etterspørsel etter at Test&Go hadde vært kansellert siden 22. desember.

 

Det er også noen som rapporterer at de har fått godkjennelse i løpet av under et døgn. Noen andre rapporterer om 3–4 dager.

[ annonser ]

 

Statsminister Prayut Chan-o-cha sa i går at han ønsker at Thailand Pass-systemet skal forbedres slik at det blir enklere å bruke. Programmerere skal nå bruke tid på å få fjernet bugs i systemet.

 

En endring som allerede har kommet, er at det nå kommer opp en oppsummering av innholdet i søknaden før du sender den inn. 

 

I starten av februar opplevde en del søkere at de fikk feilmelding, f.eks. "Error in API Server", når de klikket for å levere inn søknaden, og måtte starte helt på nytt. Det problemet er nok noe det jobbes med å få bukt med nå.

 

I gårdagens melding ble det også nevnt at målet var at sju dager skulle være maksimal behandlingstid.

 

Et stort problem mange har med Thailand Pass er at man ikke kan redigere søknaden og legge til dokumenter etter at man har sendt den inn første gangen. De som får avslag på søknaden får faktisk en e-post hvor det oppfordres til å redigere søknaden, men når man kommer tilbake til Thailand Pass, så viser det seg at det ikke er mulig. Det var nemlig planen at systemet skulle gi rom for redigering, men det ble aldri noe av.

 

Så det betyr at man må starte helt på nytt etter at man har fått avslag, og med en ny behandlingstid på ytterligere 3–7 dager.

 

En endring på dette området ville gjort systemet mye mer brukervennlig, ifølge de kommentarer man leser online.

 

Noen rapporterer at de har fått avslag grunnet manglende dokumentasjon av de(n) første vaksinedosen(e), siden det på EUs vaksinesertifikat kun står oppgitt siste dose. Faktisk står det i veiledningen hos Thailand Pass at det er greit å bare legge ved EU-sertifikatet for siste dose, men likevel er det saksbehandlere i Thailand Pass-systemet som underkjenner søknader hvor dette er gjort. En mer enhetlig saksbehandling er en annen ting som ville hjulpet betydelig.

 

Ifølge pressetalsmann Thanakorn Wangboonkongchana er det nå planer om at det igjen skal bli automatisk godkjenning av Thailand Pass.

 

Han sa i går at det nå legges til flere servere under Thailand Pass og at funksjonaliteten skal forbedres i form av en «auto-approval function».

 

Som kjent var det automatisk godkjenning av Thailand Pass i den første perioden frem til 22. desember. Det gjaldt for folk med vaksinepass fra EU/EØS, hvis de la ved et bilde av QR-koden fra vaksinepasset og ellers fylte ut rette felter og la ved maskinlesbare dokumenter. Ifølge myndighetene ble ca. 30 prosent av alle søknader automatisk godkjent i den første perioden med Test&Go.

 

LES: Ikke lenger umiddelbar godkjenning av Thailand Pass (1. februar 2022)

 

Dette var ikke nødvendigvis gunstig totalt sett, for mange blant de 70 prosent som ikke fikk automatisk godkjenning klagde sin nød på sosiale medier og lurte på hva som var grunnen til tregheten de opplevde mens andre fikk umiddelbar godkjennelse. Myndighetene kom også sent på banen med å forklare årsaken til ulikhetene.

 

Så gjenstår det å se om det blir samme automatiske godkjenning som i fjor høst. Svaret er at det kanskje ikke blir det, for systemet nå er slik at hotellene hvor man har booket karantene for dag 1 og dag 5 skal bekrefte bookingen før søknaden om Thailand Pass kan godkjennes.

(© Thailands Tidende. 17. februar 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)