[ annonse ]
Slutt på testing før avreise men like strenge tiltak etter ankomst Illustrasjonsfoto: Pixabay
21. mars 2022

Slutt på testing før avreise men like strenge tiltak etter ankomst

Skrevet av 
[ annonse ]

Thailand har denne gangen valgt å følge europeiske land, men den store forskjellen er hva som skjer hvis man tester positivt eller har hatt nærkontakt med smittede.

 

Kommentatorer på sosiale medier har stilt spørsmål ved logikken i å fjerne PCR-testen før avreise, istedenfor å lette på test-tiltakene etter ankomst Thailand. Thailand har bekjentgjort at PCR-testen 72 timer før avreise ikke lenger er noe krav fra og med 1. april.

 

LES: Plan for første halvår: Det eneste som er sikkert er at alt er usikkert (18. mars 2022)

 

Mange mener at dette kan føre til flere smittede på flyet til Thailand, og større sjanse til å teste positivt i Thailand – eller havne i nærkontakt med noen smittede – med alt det medfører av hotell- eller sykehuskarantene.

 

Denne gangen har Thailand fulgt vestlige lands løsninger, i motsetning til regionens land. Dette er en ny policy fra myndighetenes side. Senest 5. februar viste de til tre asiatiske land når de argumenterte for å beholde strenge tiltak. 

[ annonser ]

 

LES: Thailand følger ikke Vesten i gjenåpningen (5. februar)

 

Myndighetene presenterte på fredag en oversikt over tiltakene i andre land. De nevnte at europeiske land som de nordiske landene, Storbritannia, Frankrike, Sveits, Tyskland, Irland og Østerrike ikke lenger har noe krav om testing i forkant av ankomst til landet.

 

Samtidig viste de til asiatiske land, som fortsatt har dette kravet, inkludert Laos, India, Filippinene, Vietnam, Malaysia og Sør-Korea. Også land som USA, Canada, Australia og Italia har fortsatt krav om tiltak, ifølge thailandske myndigheter. 

 

I denne blandingen av tiltak valgte altså Thailand å følge løsningen i de europeiske landene. 

 

Forskjellen mellom Thailand og disse landene er de strenge tiltakene overfor de som tester positivt ved ankomst Thailand.

 

Det er snakk om ti dagers karantene for de som tester positivt. Karantenen foregår enten på hotell eller sykehus. De som har symptomer, samt de som er over 65 år, må i utgangspunktet være på sykehus.

 

Det er også snakk om karantene for de som har vært i nærkontakt med smittede. Den karantenen kan bli kortere enn ti dager, spesielt hvis man er flink til å mase på legen man er blitt tildelt.

 

Ikke alle reiseforsikringer dekker utlegg for de som ikke selv er syke men som har vært i nærkontakt med smittede, slik vi rapporterte i fjor høst: 

 

LES: Nærkontakt med smittede: Ulik praksis i norsk forsikringsbransje (11. november 2021)

 

Sammenlignet med situasjonen i f.eks. Norge, er tiltakene i Thailand drakoniske. Det er som kjent ikke lenger noen krav om testing og innreiseregistrering for tilreisende til Norge.

 

Ifølge Helsedirektoratet er eneste kravet til utlendinger følgende:

 

Ved positiv covid-19-test anbefales det at voksne holder seg hjemme i fire dager. 

 

Handelsstanden og turistnæringen går i dag ut i Bangkok Post og sier at planen om å avslutte pandemien i løpet av første halvår er for treg. De vil ha fjernet Test & Go (Thailand Pass) før den tid. 

 

Det er nå uansett lite smitte blant tilreisende. Hittil i mars er det 0,50 prosent (768 av 152.513) av Test & Go-reisende som har testet positiv, ifølge CCSAs siste tall.

(© Thailands Tidende. 21. mars 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)