[ annonse ]
Vil det noensinne bli like mange kinesere i Walking Street i Pattaya som før pandemien? Vil det noensinne bli like mange kinesere i Walking Street i Pattaya som før pandemien? Foto: Dag A. Ekeberg
1. mai 2023

Turoperatører bekymret over strengere visumregler for kinesere

Skrevet av 
[ annonse ]

En innstramming i visumreglene for kinesere kan føre til færre turister derfra. 

 

Med virkning fra 8. mai har thailandsk utenrikstjeneste i Kina sagt at de vil kreve at alle besøkende søker om et individuelt visum, selv om de reiser med en turgruppe. I tillegg vil antall søkere per turoperatør være begrenset, og søkere må sende inn et hotellreservasjonsdokument og et økonomisk dokument som viser minst 10 000 yuan på en konto. Agenter kan kun reservere visumsøknader tre dager i uken med 20-30 søkere per gang.

 

De nye visumreglene krever også at reisebyråer fremviser sertifisering som tillater slike visumsøknader, samt en bevilling, et såkalt «gult kort», utstedt av den kinesiske regjeringen, som må fornyes hvert eller hvert annet år.

 

Problemet med dette er ifølge det statlige thailandske nyhetsbyrået NNT at mange kinesiske agenters kort utløp under pandemien, og den langsomme fornyelsesprosessen forårsaket av mangel på offiserer gjør det vanskelig å fornye dem.

 

Det er bekymring for at disse nye forskriftene kan få kinesiske reisende til å velge andre destinasjoner enn Thailand – som Vietnam, Hong Kong eller Macau – noe som påvirker Thailands mål om å tiltrekke seg fem millioner kinesiske besøkende i år.

[ annonser ]

 

Utenrikstjenestens innstramming kan være en reaksjon på bekymringen for såkalte Zero Dollar-turer, som vi omtalte 2. april i år:

 

LES: Kinesiske Zero Dollar-turer gjenoppstår etter pandemien – regjeringen bekymret (2. april 2023)

 

Association of Thai Travel Agents rapporterte også at kinesiske turister har blitt lurt av drosjesjåfører i Thailand, og bemerket at problemet som har vært omtalt i pressen, kan forsterke bekymringene over de nye visumprosedyrene som har blitt introdusert for det kinesiske markedet.

 

(© Thailands Tidende. 1. mai 2023)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)