[ annonse ]
Et barområde i Walking Street i Pattaya som etter pandemien fikk navnet Frog's Street er blant de som vil nyte godt av de nye reglene. Et barområde i Walking Street i Pattaya som etter pandemien fikk navnet Frog's Street er blant de som vil nyte godt av de nye reglene. Foto: Dag Ekeberg
5. november 2023

Utvider åpningstider «fordi utlendinger spiser middag sent»

Skrevet av 
[ annonse ]

Visse områder i provinsene Bangkok, Chiang Mai, Chon Buri (Pattaya) og Phuket vi få utvidet åpningstid fra 02.00 til 04.00 for utelivet.

 

Regjeringen med statsminister Srettha Thavisin i spissen har lansert dette fra og med 15. desember. Det skal være en prøveperiode på et antall måneder før regelverket eventuelt blir permanent. De har ikke opplyst hvor mange måneder det dreier seg om.

 

De opplyser heller ikke hvilke soner det dreier seg om, dette skal diskuteres med relevante myndigheter, som inkluderer provinsguvernørene, sport- og turistdepartementet, innenriksdepartementet og politiet. Innenriksminister Anutin Charnvirakul, kjent som helseminister under Covid-19-pandemien, var tilstede sammen med statsministeren under lanseringen. 

 

Observatører har stilt spørsmålet om myndigheter i fire provinser klarer å vedta soning for utelivet på kun en drøy måned. Men regjeringen lover altså at dette skal få effekt fra 15. desember, som sammenfaller med starten på den desiderte høysesongen i turistlivet.

 

Målet er å stimulere økonomien, inkludert både lokal og internasjonal turisme, og for barer, klubber  og restauranter i turistområder. 

[ annonser ]

 

Statsministeren uttalte at utlendinger ofte spiser middag senere enn thaier, nærmere bestemt kl. 21.00–22.00 på kvelden. 

 

– Når utelivet stenger kl. 02.00 vil utlendinger måtte spise tidligere på kvelden og vil da potensielt bestille mindre mat og bruke mindre penger, sa statsministeren.

 

Restauranter, som pr i dag er pålagt å stenge kl. 24.00 – i hvert fall stenge alkoholservering og levende musikk – vil kunne holde åpent til 02.00 ifølge den nye planen. 

 

Middagskutymene i ulike land varierer. I noen land ved Middelhavet er det f.eks. vanlig å spise middag sent. Men mange andre turister som kommer til Thailand er vant til å spise middag på samme tid som mange thaier, altså et sted i tidsrommet 17.00–19.00.

 

Vanene kan imidlertid endre seg når man er på ferie, og det er sannsynligvis det statsministeren er blitt fortalt av turistnæringen, som har presset på i mange år for en slik utvidet åpningstid. Militærregjeringene siden 2014 har ikke villet høre på det, men det gjorde altså den nye regjeringen utgått fra Pheu Thai. 

 

Så er det et faktum at en del utesteder allerede holder åpent lenger enn kl. 02.00. De som ikke ønsker å slutte å drikke kl. 02.00 f.eks. i Pattaya har alltid hatt alternativer. Nå blir det imidlertid snart flere alternativer å velge mellom. 

 

Dette er ikke første gangen utelivet i Pattaya er misfornøyd med å måtte stenge kl. 02.00. Den 3. desember 2010 blokkerte rundt tusen utelivsrepresentanter North Pattaya Road ved Dolphin-rundkjøringen og lagde øyeblikkelig kaos i trafikken i Pattaya. De forlangte lengre åpningstider. Ordfører Ittiphol Khunplume forlenget den på stedet til 03.00, slik vi rapporterte:

 

LES: Protester mot stengetider i Pattaya (1. januar 2011)

 

(© Thailands Tidende. 5. november 2023) 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)