[ annonse ]
1. mai 2017

Skatt på hus eid via firma

Skrevet av 
[ annonse ]

Den nye eiendomsskatten som vil komme – ett år forsinket – 1. januar 2018  vil gi en ekstra utgift for de utlendinger som har opprettet firma for å eie eiendom. Denne eiendomsskatten var ment å ramme kun de veldig rike – de med hus til verdi over 50 millioner baht – men firmaeide hus kommer under typen forretningsdrift, og der skattes verdien fra første baht.

Skatten på kommersiell eiendom starter på 0,3 prosent for eiendom med likningsverdi under 20 millioner baht. For likningsverdier mellom 20 og 50 millioner baht øker prosenten til 0,5. Det vil si at hvis du for eksempel har investert i et hus med likningsverdi 10 millioner baht må du pent ut med 30.000 baht pr år i eiendomsskatt.

Ifølge Bangkok Post er det i hele Thailand kun 8.556 private boliger med likningstakst over 50 millioner baht. Det vil si at 99,96 prosent av alle private boliger slipper denne skatten. Men med en gang man eier mer enn én bolig så kommer skatten fra første baht. Det er 0,03 prosent skatt på ferieboliger med en verdi inntil 5 millioner baht. Deretter øker skatteprosenten jevnt og trutt til 0,3 prosent for boliger verdt over 100 millioner. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2017 – 1. mai 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)