[ annonse ]
Livet i Thailand: Keisersnitt eller nyrestein?
1. oktober 2017

Livet i Thailand: Keisersnitt eller nyrestein?

Skrevet av 
[ annonse ]

Vår nabo Nok teller på knappene om hun skal fortelle sin aldrende sveitsiske ektemann at operasjonen for «nyrestein» i realiteten var et keisersnitt. Nok har fått en ny elsker nå – en advokat – så hun føler at hun står godt rustet til å fortelle ham sannheten.

 

Jeg fortalte i august i fjor om den snarrådige Nok. Hun overbeviste sin aldrende sveitsiske ektemann om at det nye, lange arret tvers over magen hennes skyldtes en operasjon for nyrestein – ikke et keisersnitt grunnet et barn hun fikk med en thailandsk elsker mens mannen var i hjemlandet.

 

Sveitseren har hatt sine egne problemet og har vært inn og ut av sykehus med diverse operasjoner. Ryktene i landsbyen sier at han har forklart Nok at han ikke nødvendigvis kan oppfylle alle sine ekteskapelige forpliktelser. Da snakker vi om i sengehalmen, selvsagt. De økonomiske forpliktelsene virker å gå greit. Nok skal etter sigende med stor medfølelse og tårevåte øyne ha godtatt dette.

 

Landsbyen venter nå i spenning på sveitserens neste besøk. Helsa skal etter sigende være bedre og han er forventet til landsbyen denne måneden. Problemet et at Nok har klart å rote det til for seg igjen, med diverse lokale helter av den mannlige typen.

 

Det startet med at hun fikk fyken av sin langvarige Poa Noi – elskeren. Han forelsket seg like godt i en av de ansatte i baren som Nok drev nede langs hovedvegen. Enden på visa var at eks-elskeren tok over baren... og stengte den kort tid etterpå, etter at han og vennene hadde drukket opp hele varebeholdningen.

[ annonser ]

 

Men det var moren til elskeren som hadde tatt seg av deres felles barn, så nå hadde plutselig Nok en unge på slep. Ikke nok med det, eks-elskeren var frekk nok til å begynne å mase om penger. Han tenkte selvsagt at han fortsatt kunne ha hånda nede i honningkrukka til sveitseren.

 

Da Nok nektet truet den gamle Poa Noi med å røpe hennes hemmeligheter overfor sveitseren. Ja, han forsøkte til og med å bli venner med sveitseren på Facebook. Heldigvis var han ikke noe datageni, det var Nok som hadde opprettet kontoen for ham, og hun kunne enkelt stenge den ned.

 

Men Nok er som sagt snarrådig, og også avhengig av yngre menn. Hun er nå sammen med ungdomskjæresten sin. Han er blitt advokat, og det kan komme godt med for henne. Mannen har for øvrig fem barn med tre forskjellige damer, så advokatlisensen blir nok uansett ikke bortkastet for ham. Advokaten er stadig vekk å se på besøk hos Nok, ifølge sladderen i landsbyen.

 

Det rapporteres nå at Nok og hennes hoff vurderer om sveitseren skal få vite sannheten når han kommer i oktober. Vil det gjøre ham sint, er spørsmålet? Et uhell kan alle ha. Og det er jo bare i beste mening at han har blitt skånet for sannheten.

 

Nok heller i den retningen at han kan få vite sannheten om «nyresteinen». Skulle han lage bråk har jo Nok nå sin egen, helt personlige advokat som kan hjelpe til. Sveitseren har investert mange millioner i eiendom, men det står jo i Noks navn, så hva kan han egentlig stille opp med? Han kan lage bråk og kreve skilsmisse rettens vei, men eiendommene i Noks navn vil han nok få problemer med å slå kloa i. Det sier i hvert fall ryktene – og Noks advokat.

 

Så det ser derfor ut til at ektemannen skal få vite at han er den stolte stefar til en gedigen nyrestein. Sjelden har kjønnsdriftene fått flere til å snakke om hva som nå vil skje. Landsbyen venter i spenning.

Observatøren

-------------

I spalten Livet i Thailand finner du rapporter om hvordan det er å bo i Thailand. Eventuelle spissformuleringer og generaliseringer er skrevet i beste mening. Spaltens nåværende forfatter skriver under pseudonym, siden historiene er hentet fra hans omgangskrets i Isan.

(© Thailands Tidende. Utgave 10/2017 – 1. oktober 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)