[ annonse ]
Ekteparet Storbukås sammen med leder for barnehjemmet Baan Jing Jai Pingta Chumnoi. Ekteparet Storbukås sammen med leder for barnehjemmet Baan Jing Jai Pingta Chumnoi. Foto: Dag A. Ekeberg
1. mars 2018

Vivian og Sputnik mangler 30 faddere

Skrevet av 
[ annonse ]

Det gjenstår fortsatt 30 barn på barnehjemmet Baan Jing Jai som ikke har fadder, og ekteparet Storbukås er ikke fornøyd før de har funnet faddere til alle. De reiser i disse dager tilbake til Norge og planlegger lotteri og innsamlinger fremover.

 

Hele 1,4 millioner kroner har Vivian og Knut T. Storbukås, alias Sputnik, samlet inn til barnehjemmet Baan Jing Jai gjennom åtte år. De har også funnet faddere til ca. 55 av barna. 

– Tror du det er realistisk å skaffe 30 faddere i løpet av året i år? Eller hva er målsetningen?

– Det er målet vårt å skaffe fadder til resten av barna, og jeg gir meg ikke før målet er nådd, svarer Vivian uten å nøle.

Etter det Vivian kjenner til er det et engelsk par som også har stilt opp som fadder til et av barna, men utover det er det nordmenn som trår til. Det dreier seg om fra 350 kroner pr måned. Når barna går på skole påløper det litt ekstra utgifter utover dette.

 

Startet forening i Norge

[ annonser ]

Vivian har startet Norsk Baan Jing Jai Forening, som er registrert i Brønnøysundregistrene. 

Hun forteller at innsamlingen ble enklere etter et program om dem på TV2 høsten 2016.

– Men stadig vekk leser man i avisene om svindel ved ulike innsamlinger, og det gjør det vanskeligere for oss når slike ting skjer.

Vivian opplyser at til sommeren blir det billotteri, hvor alle inntekter går til barnehjemmet. Det er også andre premier, som en tur for to personer til Svalbard. Ekteparet har vært ivrige til å samle inn penger, ikke minst i lokalmiljøet, og det er da også behørig dekket av Drangedalsposten og Telemarksavisa.

 

Mange spillejobber i Norge

Det er 11. året paret ferierer i Pattaya, og hvert år opptrer de på Linda’s restaurant og tar også en tur innom Sjømannskirken.

Når dette leses er paret akkurat ferdig med sin thailandstur og vender nesa hjemover. Sputnik forteller:

– Turnesesongen starter med en gang og mye av sesongen er allerede booket med spillejobber. 

Han forteller at til høsten har de en tre ukers tur til Spania: – Forrige gang vi var der møtte det opp 80 folk fra Tromsø, i en og samme restaurant, ler Sputnik.

– Det er mange folk over hele verden som trenger hjelp, sier han, – men vi har altså valgt å fokusere kun på dette barnehjemmet. Kona mi jobber veldig hardt med dette, sier han stolt.

 

Fra badeland til strand

I fjor tok ekteparet og noen faddere med 14 fadderbarn til et badeland. Vivian tenkte i ettertid på at det var for ille at ikke alle barna fikk være med, så i år ble det strandtur isteden, nærmere bestemt til den populære stranda Nang Ram ved Sattahip. To turbusser var leid inn, og det vanket mat fra barnehjemmet på både barn og faddere. Fadderne var også medansvarlig for sikkerheten da hele ungeflokken hoppet i vannet.

– Så alle de norske fadderne har vært på besøk på barnehjemmet?

– Nei, på langt nær alle, opplyser Vivian.

Denne gangen var det altså 19 faddere som ble med på turen til Pattaya.

(© Thailands Tidende. Utgave 3/2018 – 1. mars 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)