[ annonse ]
Årlige norske ankomster til Thailand (blått), sammenlignet med kronekursen (rødt). (Kilde: TAT, Norges Bank) Årlige norske ankomster til Thailand (blått), sammenlignet med kronekursen (rødt). (Kilde: TAT, Norges Bank) Ill: Thailands Tidende
5. februar 2019

Færre nordmenn og svensker til Thailand

Skrevet av 
[ annonse ]

Norsk reiseaktivitet til Thailand har sunket med 16 prosent siden toppåret 2013. Mange skylder på kronekursen, men det kan ikke bevises ut fra tallene. Sverige har opplevd en tilsvarende trend. De to landene skiller seg ut, for europeere generelt reiser mer til Thailand, og totalt nærmer Thailand seg nå 40 millioner besøkende pr år.

 

Turistmyndighetene (TAT) har nettopp publisert tall for desember måned 2018, så da kan man sammenligne fjoråret med tidligere år.

TAT teller antall ankomster til Thailand, så en person blir telt flere ganger, hvis vedkommende reiser flere ganger til Thailand.

 

LES: TATs besøkstall for hele verden 2017-2018 (pdf)

 

I 2018 var det snakk om 128.856 norske ankomster. Det er en nedgang på 16,4 prosent fra toppåret 2013, da det var 154,049 ankomster. Mesteparten av nedgangen skjedde imidlertid mellom 2016 og 2017. Fra 2017 til 2018 var det en liten økning på 1006 ankomster.

 

[ annonser ]

På ulike nettfora er det ofte kronekursen som får skylda for nedgang i antall norske reisende til Thailand. Vi har derfor lagt inn kronekursen i samme grafen som besøkstallet. 

Man kan ut fra denne grafen ikke konkludere med at det er kronekursen som har skylda for det synkende antall nordmenn. Det var riktignok en nedgang i antallet besøkende fra 2014 til 2015, som sammenfalt med det største fallet i kronekursen, men så gikk besøkstallet opp igjen til 2016, mens kronekursen fortsatte å synke. 

 

LES: Krona ned ni prosent på et halvt år

 

Norden

NORDEN: Svenskene svikter Thailand mest blant de nordiske land. (Ill: Thailands Tidende. Kilde: TAT)

 

Sverige hadde sitt toppår i 2008. Da var det 392,274 svenske ankomster i Thailand. Nå er tallet nede på 311,959, en nedgang på 20,5 prosent på ti år. Dansker og finner har hatt en jevnere utvikling gjennom de 13 årene vi har statistikk for.

Utviklingen for Norge og Sverige står i kontrast til de fleste andre land. Fra store europeiske land har det vært en jevn stigning i ankomster til Thailand, dog ingen stor økning år for år.

 

Europa

EUROPA: De store europeiske landene har en jevn økning. Russland er en berg-og-dalbane. (Ill: Thailands Tidende. Kilde: TAT)

 

Russland er et kapittel for seg selv. Det var en sterk økning fram til 2013, og en like sterk nedgang frem til 2015. Deretter har økningen av antall russere startet igjen for fullt.

Kina og ASEAN

ASIA: Både kina og ASEAN-landene øker mer enn Europa. (Ill: Thailands Tidende. Kilde: TAT)

 

Den store økningen har som kjent kommet fra Kina, som i fjor for første gang passerte 10 millioner ankomster til Thailand. Men også folk fra de ti ASEAN-landene i regionen har i raskt økende grad besøkt Thailand

Ankomster til Thailand 2006-2018

STERK ØKNING: Thailand opplever en jevn, sterk vekst i antall turistankomster. (Ill: Thailands Tidende. Kilde: TAT)

(© Thailands Tidende 5. februar 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)