[ annonse ]
Artikkelen fra TV2 ble delt på Facebook mens den ennå hadde den opprinnelige tittelen. Artikkelen fra TV2 ble delt på Facebook mens den ennå hadde den opprinnelige tittelen.
9. april 2019

Stygge rykter om Thailand på TV2

Skrevet av 
[ annonse ]

Tre dager etter at britiske og amerikanske tabloidaviser rapporterte om dødsstraff for turister i Thailand kastet TV2 seg over «nyheten». Det stemmer at ordet dødsstraff sto nevnt i en artikkel i Bangkok Post for en måned siden, men det dreide seg om bevisste terrorhandlinger, ikke uskyldige turister.

 

Av de norske tabloidmediene er det etter det vi kan se kun TV2 og Dagbladet som har denne saken. Sistnevnte har imidlertid latt være å nevne ordet dødsstraff, kun 20 års fengsel...

 

SISTE: ABC Nyheter har nettopp lagt ut en artikkel om dette, nesten et døgn etter TV2: Nå risikerer du dødsstraff for å ta selfier ved denne flyplassen i Thailand

 

Det tok nesten en måned før de engelskspråklige tabloidavisene fant denne saken. Men da de først oppdaget den, var det en gavepakke av dimensjoner – bilde og video av halvnakne turister i et tropisk paradis som ble truet med dødsstraff.

 

TV2 publiserte dette ca. kl. 15 i går. To timer senere ble artikkelen endret. Vi antar at det var da de endret tittelen til «Selfie-glade turister trues med gigabot i ferieparadis».

[ annonser ]

 

TV2

TV2: Tittelen ble byttet ut etter to timer.

 

TV2 ble tydeligvis oppmerksom på at det var et problem med denne «nyheten», men selve artikkelen ligger der fortsatt, og innholdet er fortsatt feil. Det står fortsatt omtalt dødsstraff i selve teksten.

 

Hos Dagbladet fikk saken tittelen «Advarer turister om knallhard straff». De henviser til en artikkel i The Sun, hvor dette med dødsstraff er et av hovedpoengene.

 

TV2

Dagbladet: Slik ser artikkelen ut hos Dagbladet. Konkurrenten VG sto over denne saken.

 

Vi sjekket VG og Nettavisen, som er de andre tabloidmediene som pleier å skrive mye om Thailand, men vi fant ikke saken der.

 

The Sun, Daily Mail, People og AOL er blant utenlandske medier som fortsatt har denne saken liggende på sine sider.

 

Det hele hadde sin opprinnelse for en måned siden, i en artikkel i Bangkok Post 8. mars. Det var en helt ordinær artikkel, hvor flyplassjefen i Phuket fortalte at de vurderte å sperre av et område helt inntil flyplassen av sikkerhetsmessige grunner.

 

Nederst i artikkelen ble han sitert på at folk som skinte lys i øynene på piloter eller fløy distraherende droner kunne dømmes etter lover som har landets strengest straff – dødsstraff. 

 

Andre thailandske aviser vi har sett som rapporterte om dette hadde ingen referanse til dødsstraff, for dette dreide seg jo om noe annet, nemlig bevisste terrorhandlinger. Men Bangkok Post tok det altså med, uten noen forklarende tekst.

 

Så da ble to forskjellige situasjoner koblet sammen, og vips fikk man dødsstraff for uvitende turister. Dette med 20 års fengsel er noe som virker å stamme fra The Sun, og det er uvisst hvordan de har kommet frem til det tallet. 

(© Thailands Tidende 9. april 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)