[ annonse ]
Antall kinesiske ankomster i årets ni første måneder sammenlignet med fjoråret. Siden juli har det vært en markant oppgang. Antall kinesiske ankomster i årets ni første måneder sammenlignet med fjoråret. Siden juli har det vært en markant oppgang. Ill: TT (Kilde: TAT)
30. oktober 2019

Ny kinesisk boom – 32 prosent økning i september

Skrevet av 
[ annonse ]

Antall turister i Thailand var 10 prosent høyere i september i år sammenlignet med fjoråret. Kinesere og indere sto for mesteparten av økningen. Blant de skandinaviske landene er det nedgang, men kun én prosent for nordmenn.

 

Myndighetene har vært engstelig for at kinesere – som nå utgjør 29 prosent av alle turister i Thailand – skulle slutte å komme. Men august og september måned viser noe helt annet, med henholdsvis 19 og 32 prosent økning sammenlignet med de samme månedene i fjor.

 

Nedgangen tidligere i år ble forklart med båtulykken i Phuket i juli i fjor som tok livet av 46 personer. Uansett årsak, så er i hvert fall kineserne tilbake for fullt.

 

For Phukets vedkommende er det gode nyheter, for der har det vært rapportert om dårlige tider i hotellnæringen.

 

Den gjennomsnittlige kinesiske turist tilbringer 7 dager i Thailand og bruker i snitt 6400 baht pr dag. En gjennomsnittlig turist bruker 5700 baht, ifølge turistmyndighetene (TAT).

[ annonser ]

 

Vi har vært i kontakt med TAT for å finne ut hvor lenge en skandinavisk turist i snitt oppholder seg her, og hvor mye han bruker, men har ikke fått noe svar ennå. Det er i hvert fall klart at skandinaver oppholder seg her i snitt lenger enn kinesere. 

 

Den kinesiske boomen økte enda raskere da filmen «Lost in Thailand» fra Chiang Mai ble lansert i 2013. Den var til da den mest innbringende filmen i kinesisk historie. 

 

TAT Kina

Det er nabolandene (ASEAN) og Kina som har stått for mesteparten av økningen i turismen i Thailand siden 2006. (Kilde: TAT)

 

I 2009 ankom det kun ca. 700.000 kinesiske turister, som var en nedgang fra de tre årene før, hvor tallet var oppimot en million. TAT skyldte på de politiske urolighetene, hovedsakelig demonstrasjonene i Pattaya og Bangkok i april 2009.

 

Etter det har altså tallene gått i været, og det er nå 15 ganger så mange kinesere her som for ti år siden i 2009. 

 

LES: Tjener lite på kinesisk boom (2015)

LES: Kinesiske turgrupper rundlures (2010)

 

Indere er ellers det folkeslaget som øker mest. 1.471.218 av dem ankom i årets ni første måneder, og det var en økning på hele 26 prosent fra samme periode i fjor.

 

Blant skandinaver fortsetter nedgangen for svensker og finner, henholdsvis 10 og 13 prosents nedgang fra samme periode i fjor. Nordmenn har opplevde kun én prosents nedgang. Dansker fire prosent.

 

TAT Norden

Svenskene har vært viktige turister for Thailand, men er nå tilbake på 2006-nivå. De andre skandinaviske landene har også opplevd en nedgang de siste årene. (Kilde: TAT)

 

Ellers har antall turister fra Europa gått ned med 1,8 prosent fra de tre første kvartalene i fjor, mens turister fra USA har gått opp med 4,7 prosent. Så  det er ingen dramatisk nedgang i antall «faranger» som kommer til Thailand.

 

TAT

Tall for turismen i 2018 og 2019 for august og september måned, samt for årets ni første måneder (jan-sep). (Kilde: TAT)

 

Utlendinger på ferie står for 12 prosent av landets brutto nasjonalprodukt, ifølge Reuters.

(© Thailands Tidende. 30. oktober 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)