[ annonse ]
Pressetalsmann Taweesin Visanuyothin. Pressetalsmann Taweesin Visanuyothin.
17. desember 2020

Åpner for 45 dagers visumfritt opphold, tester 10 dagers karantene

Skrevet av 
[ annonse ]

På dagens pressekonferanse ble det opplyst at det vil bli mulig for tilreisende fra en mengde land, inkludert Norge, å komme til Thailand uten visum. 

 

Før virusutbruddet kunne nordmenn få 30 dagers opphold ved ankomst uten visum. Denne ordningen gjenopprettetes nå. I tillegg er det lagt til 15 dager, siden det er påkrevet 15 netter (16 dager) i karantene. Totalt får man da 45 dagers opphold ved ankomst Thailand. Det er 56 land som har denne ordningen, inkludert de fleste europeiske land.

 

Som tidligere må man ha et Certificate of Entry (COE) for å slippe inn i landet. 

 

En leser forteller oss at det er mulig å benytte det 45 dagers visumfrie oppholdet til å søke videre opphold via Non-Immigrant visum, eksempelvis for folk som er over 50 år eller gift med en thai. Han viste oss et pristilbud fra en visumagent som skulle ha 29.000 baht for jobben.

 

Agenten sa at det var blitt dyrere nå, grunnet virussituasjonen. Agenter med gode kontakter i immigrasjonsvesenet annonserer slike tjenester for tiden. Det er også mulig å søke Non-Immigrant visum på ambassaden i Oslo.

[ annonser ]

 

Oppdatering (19. desember): En leser forteller oss at man kan søke om videre opphold via Non-Immigrant visum selv, på visse immigrasjonskontorer i Thailand. Det benyttes da et skjema kalt TM87 (for de uten visum) og TM86 (for de med turistvisum).

 

LES: Lange ventetider på ambassaden – vil introdusere online visumprosess (9. desember)

LES: Leserinnlegg: Tung prosess, men nå er vi på vei til Thailand (2. desember)

LES: Satser på vaksinering fra midten av 2021, deretter masseturisme (27. november)

 

Myndighetene har i lengre tid snakket om å redusere karantenetiden fra 14 til 10 dager, som i praksis betyr fra 16 til 12 dager.

 

Nok en gang ble dette tatt opp på dagens pressekonferanse. Nå skal et nytt testregime forsøkes i desember måned for så å analyseres i første halvdel av januar.

 

Det skal gjøres tre covidtester i karantene, i motsetning til de to testene som har vært gjort siden starten.

 

Istedenfor å teste på dag 3–5 og dag 11–13, skal det heretter testes på dag 0–1, dag 9–10 og dag 13–14. Man må anta at poenget er å finne ut hvor mange som tester negativt på de to første testene men positivt på test nr. 3. Hvis dette tallet er lavt, betyr det at det er trygt å gå ned til 12 dagers karantene.

 

Vi sjekket i dag med et par nordmenn som sitter i karantene, og det nye systemet er ikke innført ennå – i hvert fall ikke på de to hotellene – i motsetning til det som ble sagt på pressekonferansen i dag. Det er tydelig at ikke alle deler av byråkratiet her henger med i svingene når toppledelsen gjør raske avgjørelser.

 

Her er to plansjer (på thai) som ble vist frem på dagens pressekonferanse av pressetalsmann Taweesin Visanuyothin. De viser de omtalte endringene:

Thailands Tidende

Plansjer fra dagens pressekonferanse som omtaler de nevnte endringene.

 

(© Thailands Tidende. 17. desember 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)