[ annonse ]
Statsminister Prayuth Chan-ocha sier han vil forsøke å fremskynde vaksineringen. Statsminister Prayuth Chan-ocha sier han vil forsøke å fremskynde vaksineringen. Foto: Regjeringens PR-avdeling
27. november 2020

Satser på vaksinering fra midten av 2021, deretter masseturisme

Skrevet av 
[ annonse ]

Statsministeren vil ikke ha noen masseturisme før thaier er vaksinert mot Covid-19. Han antar at vaksineringen kan starte til sommeren, men vil forsøke å fremskynde prosessen. I dag undertegnes en avtale med AstraZeneca.

 

Thailand skal produsere vaksinen som er utviklet av Oxford University i samarbeid med AstraZeneca. I dag undertegnes det også en avtale om innkjøp av samme vaksine. Det var forventet. Thailand har allerede budsjettert seks milliarder baht til kjøp og distribusjon av denne vaksinen.

 

Dette er en mye rimeligere vaksine enn de to som leder kappløpet, Moderna og Pfeizer. Den er også enklere å distribuere, siden den krever oppbevaring i 2–8 grader celsius, ikke hhv. minus 20 og 70 grader celsius, som de andre.

 

– Vi antar at vaksinen er sertifisert og i produksjon i midten av 2021, uttalte statsminister Prayuth Chan-ocha i går.

 

– Jo raskere vi kan fremskynde denne utviklingen, desto raskere kan vi åpne dørene til store antall besøkende (...) Jeg jobber nå med å finne måter å akselerere våre prosesser på så vi kan gå til massevaksinasjon tidligere enn dette.

[ annonser ]

 

Vaksinen fra AstraZeneca skal være 70–90 prosent effektiv, mens de to andre er 90–95 prosent effektive, basert på uttalelser fra selskapene selv.

 

Et stort antall besøkende vil ikke ankomme Thailand før de strenge karantenereglene enten er opphevet eller sterkt forenklet. Så blir spørsmålet hvor mange thaier man må få vaksinert før statsministeren føler det er trygt å åpne grensene. Det tar en stund å produsere vaksiner for 69 millioner mennesker.

 

Neste vintersesong starter om et snaut år. Mange håper at det da vil være mulig å ankomme Thailand uten å måtte sitte i offentlig karantene på et hotell.

 

Det kan bli ulike løsninger avhengig av om de som vil til Thailand selv er vaksinert eller ei.

 

Et helt år til uten nevneverdige turister vil være en krise for landets økonomi. Statsministeren virker ikke å ha noen hast med å åpne opp for turismen, men han kan bli presset fra mange hold.

 

LES: 2021 i vaksinens tegn, Thailand må droppe nullvisjonen, men når? (21. november)

 

Ellers er det allerede mange nordmenn som ankommer Thailand i disse dager, men det er ikke korttidsturister, men heller folk som pleier å tilbringe mye tid her, f.eks. pensjonister som tilbringer vinterhalvåret i Thailand eller folk som har familie her. Nordmenn har i dag muligheten å ankomme både med turistvisum og non-immigrantvisum, men må altså sitte 16 dager (15 netter) i offentlig karantene.

 

Etter at regjeringens PR-avdeling publiserte statsministerens tale kom det raskt motbør fra lesere som hevdet at han hadde svartmalt situasjonen i Europa.

 

Lesere fra Tyskland, Belgia og Nederland skrev at det ikke var total lockdown, slik statsministeren hevdet.

 

Han startet talen med å si at det var protestaksjoner i nesten 30 land og kom deretter med en liste over hvordan USA og de store europeiske statene håndterte pandemien. Talen kan leses på engelsk her.

(© Thailands Tidende. 27. november 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)