[ annonse ]
Pattaya: Restauranter og kjøpesentre kan holde åpent
4. januar 2021

Pattaya: Restauranter og kjøpesentre kan holde åpent

Skrevet av 
[ annonse ]

Chonburi har kommet med tillegg til sentralmyndighetenes smittevernvedtak for de 28 «røde» provinsene. 

 

Oppdatering (4. januar kl. 21.00): Guvernøren har nettopp underskrevet et dekret. Hovedforskjellen fra møtereferatets 15 punkter tidligere i dag er at en del punkter er utdypet. Det har imidlertid kommet en endring, og det er at restauranter må stenge kl. 21. Se oppdatering av Punkt 7 (under). Red. 

 

Provinsen Chonburi har i dag avholdt et møte ledet av guvernøren for å vurdere tillegg til sentralmyndighetenes smittetiltak for de 28 «røde» provinsene, det vil si de med mest smitte, samt de som ligger i nærheten av provinser med høy smitte.

 

Thailands utvikling

Myndighetenes kart (til høyre) som viser de 28 røde provinsene, samt de med middels (oransje) smitte og minst (gul) smitte.

[ annonser ]

 

Provinser kan ikke vedta mildere bestemmelser enn sentralmyndighetene, men de kan vedta strengere tiltak, noe som har gjort at ryktebørsen har vært i full sving i dag.

 

Det er ikke bare utlendinger som spekulerer, Facebook på thai er for tiden full av rykter om at byer og provinser skal stenges ned. Sentralmyndighetene har påpekt at de ikke ønsker en lockdown, men har også sagt at det er opp til guvernørene i de ulike provinser å vedta strengere regler.

 

Buriram er en provins som pleier å ha strenge tiltak. De har vedtatt hjemmekarantene for folk som ankommer fra provinser med høy smitte. Andre provinser eller distrikter kan gjøre det samme. Det gjelder å følge med hos myndighetene i den provinsen man bor.

 

I dag gikk for øvrig smittetallene ned i Thailand. Det var 152 registrerte tilfeller utenfor området rundt sjømatmarkedet i Samut Sakhon. Rundt sjømatmarkedet ble det imidlertid oppdaget mange smittede, hele 577 stykker. Dette er burmesiske fremmedarbeidere som er sperret inne på et lite geografisk område der.

 

I Pattaya var det 15 nye tilfeller i dag, 35 tilfeller i hele Chonburi

 

Mange har ventet på utspill fra guvernøren i Chonburi. Det kom i ettermiddag, og ble offentliggjort på provinsens facebookside (på thai).

 

Det viktigste å få med seg er at Chonburi ikke har vedtatt noe portforbud eller reiseforbud, men det kommer en ytterligere avklaring om reisevirksomhet (pk. 15) senere i dag, skriver de. Vi følger saken.

 

Restauranter kan holde åpent men ikke servere alkohol. Barer og massasje må stenge. Kjøpesentre kan holde åpent.

 

Det er påbudt å bruke ansiktsmaske utenfor hjemmet.

 

Her er de femten punktene:

1. Tidligere ordre vil bli revurdert i lys av dagens ordre.

2. Disse aktiviteter må stenge: Puber, barer, karaokebarer, massasje, spa, tatovering, kinoer, fornøyelsesparker, snooker, biljard, bowling, spillbutikk, fitness, skoler, og barnehager.

3. Kjøpesentre kan holde åpent men må ha strenge smitteverntiltak.

4. Hoteller kan holde åpent, men svømmebasseng, badeland og fitness i tilknytning til hotellet må stenges

5. Parker, treningsfelt og lekeplasser er ikke stengt, men det gjøres forebyggende tiltak. Begrenset antall personer og brukstid. Det er forbudt å ta med mat og drikke.

6. Strender er åpne, men det sjekkes at man overholder distanse mellom mennesker.

7. Restauranter kan holde åpent men ikke selge alkohol. Ny versjon, fra guvernørens dekret (4. januar kl. 21.00): Restauranter kan holde åpent mellom kl. 06 og 21. Resten av døgnet kan de selge take-away. Alkoholsalg er forbudt hele døgnet.

8. Golfbaner kan holde åpent, men ikke klubbhus.

9. Kiosker skal være stengt i tidsrommet 22.00 til 05.00.

10. Koh Lan stenges fra 5. januar. Flere detaljer kommer.

11. Koh Si Chang er åpen.

12. Det er påbudt med ansiktsmaske utenfor egen bolig. De som ikke følger dette punktet vil bli straffeforfulgt etter loven om smittsomme sykdommer.

13. Industriområder skal ha de strengeste smittetiltakene som myndighetene har vedtatt.

14. Offentlige kontorer skal vise overfor provinsmyndighetene at de har gjort de nødvendige tiltak.

15. Vi ber om at folket samarbeider og ikke krysser provinsgrenser med mindre det er strengt nødvendig. Det kan bli registrering av reisende ved sjekkpunkter. Det kommer ytterligere ordre fra provinsen om dette i dag.

(© Thailands Tidende. 4. januar 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)