[ annonse ]
1. april 2017

Rikskringkasting i hardt vær

Skrevet av 
[ annonse ]

PBS (Public Broadcasting Service) er Thailands svar på NRK. De finansieres på en litt annen måte enn NRK, nemlig via at de mottar 1,5% av alle alkohol- og tobakksavgifter i Thailand – begrenset oppad til to milliarder baht pr år. Det er altså ikke noen fattiglus vi snakker om, selv om NRKs budsjett er ti ganger så stort. Det som nå er avdekket er at PBS har investert 200 millioner baht i gjeldsbrev fra et av landets største private forretningskonglomerater – Charoen Pokphand Foods (CPF). Disse er blant annet kjent som eier av True Corp og 7-Eleven.

Da juntalederen Prayut Chan-o-cha begynte å vise interesse for investeringen var PBS raske med å kansellere handelen. Likeledes sa sjefen Krisda Rueangareerat opp sin stilling med umiddelbar virkning. Men dette var ikke nok. Juntaen har bestemt at kringkasteren skal granskes nærmere. 

Mange er bekymret for at samhandelen mellom PBS og det store konglomeratet skal gjøre at det blir vanskelig å dekke de mange virksomhetene til CPF på en nøytral måte for kringkasteren.

Det er for øvrig ikke første gangen CPF har handlet med media her. I 2014 ble det avdekket at de betalte månedlige beløp på mellom 10.000 og 250.000 baht til 18 forskjellige journalister og medier i Thailand, angivelig for at de skulle stoppe negativ omtale av gigantselskapet.

PBS har gått så langt som å be folket om unnskyldning, og har til og med takket for all kritikken som har kommet.

PBS er en av kringkasterne her som har en nyhetstjeneste på engelsk. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2017 – 1. april  2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)