[ annonse ]
Orakelet svarer: Når fornye førerkort?
1. januar 2019

Orakelet svarer: Når fornye førerkort?

Skrevet av 
[ annonse ]

Dette utmerkede tidsskrift har anbefalt oss å fornye førerkortet så nært opp til forfall som mulig. Er det mulig å utdype dette?

Hilsen Jan-Edgar

 

Svar: Etter bursdagen din

Vår anbefaling var en forenkling av virkeligheten. Her kommer et utdypende svar:

 

I Thailand er det slik at førerkortet ditt utløper på bursdagen din. Du må fornye tidligst tre måneder før tiden, og senest ett år etter at førerkortet er utløpt. Hvis du fornyer rett etter at førerkortet er utløpt, får du i praksis førerkort for seks år istedenfor fem, for det vil altså gjelde til den bursdagen din som er fem år frem i tid.

 

Hvis du skal fornye førerkortet etter at det er utløpt, så er det viktig å vite at kortet altså da er ugyldig, og du må få noen til å kjøre deg til biltilsynet, med mindre du tar sjansen på å kjøre selv uten gyldig førerkort. Det var tidligere i praksis kun en liten bot på noen hundre baht for å kjøre uten gyldig førerkort, men loven ble endret i august 2018, og det er nå inntil 50.000 baht i bot og/eller inntil tre måneders fengsel.

[ annonser ]

 

Vi har også mottatt et relatert spørsmål, fra en person som skal fornye førerkort, og spør hva som skjer når han har fått nytt pass i mellomtiden.

 

Svaret på dette er at man tar med seg både gammelt og nytt pass når man skal fornye førerkortet. Passnummeret endrer seg nemlig når man får nytt pass, så de vil ikke godta kun det nye passet som bevis på at det er ditt førerkort.

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2019 – 1. januar 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)