[ annonse ]
Lederartikkel: Nytenkning innen forsikring
1. januar 2019

Lederartikkel: Nytenkning innen forsikring

Skrevet av 
[ annonse ]

Vi skriver i denne utgaven om en helseforsikring som forsøkes lansert her. Det er svensker som står bak, og ordningen er ment å tilby en rimelig forsikring for utenlandske pensjonister som ikke har noe imot å få behandling på offentlige sykehus.

 

Vi skrev om ordningen i juli 2018 også. Da var planen å akseptere folk i alle aldre, og ha samme premie for alle. Det gikk ikke forsikringsbransjen med på. Forsikring er nemlig ikke annet enn statistikk, og hele prinsippet bygger på at du betaler så mye som du er forventet å bruke – pluss en solid provisjon til forsikringsselskapet.

 

Det er årsaken til at eldre mennesker får høyere premie, og blir kastet ut av forsikringsordninger når de når en viss alder, normalt 70–80 år. Dette er hovedproblemet i bransjen. De som står bak den nye ordningen er klar over dette, og vil forsøke å forbedre vilkårene etter at ordningen har løpt i et år og man har data for bruken. Uansett resultat er det bra at det skjer nytenkning i forsikringsbransjen. Vi skriver om ordningen på side 8–9. Der lister vi også de viktigste unntakene. Husk å lese dem også!

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør (flere lederartikler)

(© Thailands Tidende. Utgave 01/2019 – 1. januar 2019)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)