[ annonse ]
Livet i Thailand: Gullende ren med ny såpe
22. mai 2019

Livet i Thailand: Gullende ren med ny såpe

Skrevet av 
[ annonse ]

Thaier er renslige. Og det vet reklameindustrien å utnytte. Siste nytt på såpefronten er en «nanosåpe» som inneholder gull!

 

Det er viktig å holde seg ren. Thaier er kjent for å dusje både to, tre og kanskje flere ganger pr dag. De er også opptatt av å se pene ut. Kviser bekjempes, mørk hud blekes med ulike remedier, og sort hår farges sortere, eller i andre farger man måtte like.

 

Dette gjelder også her i landsbyen. Og nå er det såpe som er blitt det store. Men ikke en hvilken som helst såpe. Vi snakker om BellaNina Silky Gold Nano Soap, vekt 100 gram, til den nette pris av 290 baht. Til sammenligning koster ordinære såpestykker 12 baht.

 

Dette var siste nytt, innkjøpt fra en nettbutikk av en av de lokale damene. I all fall var det siste nytt i de lokale soiene. Såpe med gull. Gull i så store mengder at det glitret i såpen. 

 

Dette var en såpe med rent gull, samt en del andre tvilsomme ingredienser som kom i skyggen av gullet.

[ annonser ]

 

Hva som gjør landsbyens kvinner vakre når de kommer ut av dusjen varierer. Nå er det garantert såpe med gull noen uker fremover. Det gir begrepet «gullende ren» en helt ny mening.

 

I Thailand selges det såper som inneholder morkake fra husdyr, ingredienser som skal stramme opp bryster og vagina eller gi lysere hud. Det er såper med trekull, kokosnøttfett/olje, melk fra geit og sau.

 

For de som er virkelig nøye på hva slags melk man vasker seg med, får man Reya Whitening & Exfoliating såpe, som inneholder Hokkaidomelk. Om det er melk fra vanlige kyr i Hokkaido eller en spesiell kurase sies det ingenting om. Og hvorfor er Hokkaidomelken så bra?

 

En perpleks farang måtte sjekke internett for å få en avklaring. Hokkaidomelk er melk fra melkegårder i Hokkaido i Japan. Dette området er sett på som en utpost, renere enn resten av Japan. Derfor regnes melken som landets beste og reneste.

 

Det skulle da bare mangle at en såpe som i hovedsak inneholder fett fra kokosnøtt og palmeolje, samt trekull, ikke blir en fantastisk såpe når det tilsettes en liten teskje med Hokkaidomelk når såpen kokes.

 

Heldigvis er thaier utålmodige. En venter ikke i måneder for å se om huden forynges. Virker ikke den ene såpen, så velger en andre såper – når den første ikke holder hva som loves på etikett, Facebook eller av omreisende selgere.

 

Interessante er såpene med bilde av sau utenpå. Om de inneholder sauemelk, lanolin (fett fra saueull) eller noe annet, må en lese nøye for å finne ut. En slik såpe som farangen la merke til i den lokale butikken inneholdt ikke melk i det hele tatt, men ekstrakt av morkake fra sau.

 

Det bør bemerkes at siden deklarasjonen oppgir ingredienser etter vekt, kan det konstatere at det var tilsatt mer parfymerende stoff enn morkakeekstrakt. For mye morkake kan nok være skadelig.

 

Blant andre interessante såper, er de som skal gi fastere bryst eller strammere vagina. Populariteten til disse varte ikke lenge, selv om en av Pattayas bardamer kom hjem og fortalte mye bra om den ene såpen. Den hadde høyt innhold av collagen. Dette er som kjent et stoff som utvinnes av avfall fra slakterier og fiskeindustri, og brukes i svært mange hudprodukter. 

 

Såpen som skulle gi fastere bryst var litt krevende. Den hadde høyt innhold av collagen, og såpeskummet skulle masseres inn i brystene i fem til ti minutter hver dag. Det var nok kombinasjonen av manglende tålmod og manglende resultater som gjorde at den ikke ble en suksess.

 

Men nå er det altså såpe med gull som er den nye farsotten. Ekte gull. Silky Gold Nano Soap Plus Collagen av merket BellaNina. Her er like mye bladgull i en såpe som man normalt kjøper i templene for å klistre på en Buddhastatue.

 

Det må være en opplevelse for damene i landsbyens soier å endelig få lov å klistre litt gull på egen kropp, selv om det forsvinner fortere ned i sluket enn tiden det tar å komme seg til nærmeste pantelåner.

 

Men hvilken følelse, å kunne vaske seg selv med 24 karats gull. Så lenge man ikke vet hva nano betyr...

Observatøren

-------------

I spalten Livet i Thailand finner du rapporter om hvordan det er å bo i Thailand. Eventuelle spissformuleringer og generaliseringer er skrevet i beste mening.

(© Thailands Tidende. 22. mai 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)