[ annonse ]
17. mai 2019

Fire 17. maitog i Thailand – se bilder og video

Skrevet av 
[ annonse ]

 

Fire steder i Thailand fikk oppleve norske 17. maitog i dag. Ca. 700 nordmenn og thaier trosset tropeheten og møtte opp til feiring i Bangkok, Pattaya, Nakhon Phanom og Hua Hin.

 

230 deltakere på Sjømannskirken i Pattaya

17. maifeiringen i Pattaya skjedde med flott vær som vanlig, spesielt for de som tåler varmen godt. (Se video over). Telleverket stoppet på 230 personer, som var omtrent det samme som tidligere år. Mange deltok på frokost først, mens en del folk kom til toget kl. 11.30 og kaker og pølser med lompe etterpå.

Toget gikk rett forbi den nye sjømannskirken, som skal tas i bruk neste måned, med offisiell innvielse 5. september.

Praktikant Thina Amalie Biørn Michelet-Rosø holdt dagens tale. Hun la vekt på forskjellen mellom å være god og å være selvgod. Det er lov å være god! Drammenspatrioten oppfordret alle til å verne om det norske demokratiet ved å bruke stemmeretten til høsten – uansett hvilket parti man velger.

En gjeng med frivillige kvinnelige medhjelpere stilte med ekte norsk bakverk med norske flagg i pynten.

[ annonser ]

 

Høy stemning i Bangkok

Som vanlig inviterte Nordmannsforbundets 17. maikomite i Bangkok, i samarbeid med ambassaden, nordmenn og andre med tilknytning til Norge til 17. maifest i ambassadørens residens i Sukhumvit Soi 38. Det romslige hageanlegget midt i et av Bangkoks mest populære strøk så flere hundre barn og voksne deltakere.

Deltakerne var en blanding av nordmenn som jobber i Bangkok, andre fastboende og turister. Dagens taler var 11 år gamle Ida.

(Foto: Hallvard Andreas Strømsnes)

 

Norsk stemning i That Phanom

Kl. 10 var det fremmøte på Baan Sabaijai Resort, som ligger i That Phanom i Nakhon Phanom-provinsen. Barnetoget gikk kl. 11. Baan Sabaijai er en resort og rehabiliteringssted startet av Oskar Jørgensen. Roar Brøhl Sandberg er daglig leder, og han forteller fra arrangementet:

– Vi ble etter hvert litt over hundre stykker i toget, som startet ved tempelplassen. Denne gang fulgte noen medlemmer fra motorsykkelklubben Nakhon Phanom Raiders med oss på feiringen.

Om korpset opplyser Oskar Jørgensen:

– Vi er stolte av vår hornmusikk. Det er elevene fra en høyere skole i Nakhon Phanom som har deltatt i mange år nå. Og de spiller Ja vi elsker. Men de vil kun spille nasjonalsangen når de står i stram giv akt på Baan Sabaijai og ikke under marsjen ditt.

(Fotos og video: Baan Sabaijai)

 

40 personer i tog i Hua Hin

Erling Gullbekkhei, som sitter i styret i foreningen Nordmenn i Hua Hin, forteller fra feiringen der:

– I tradisjonens tro feiret vi nasjonaldagen på vår måte på Salom hotell i Hua Hin. Vi gikk i tog og hadde leker for barn og voksne. Egil Kroken holdt en liten tale for dagen. Vi håper og tror alle de ca. 40 deltagerne koste seg.

(17. mai 2019. © Thailands Tidende)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)