[ annonse ]
De to elefantene i den bratte skråningen. De to elefantene i den bratte skråningen. Faksimile: Thairath
5. oktober 2019

Elleve villelefanter druknet

Skrevet av 
[ annonse ]

Oppdatering [8. oktober, 12.00]: Nettavisen I-Chan rapporterer nå at det var hele 11 elefanter som døde i denne ulykken. Fem nye lik er blitt funnet et annet sted i fossen, som har flere etasjer. 

 

Oppdatering [6. oktober, 08.00]: Det er i morges rapportert at de to elefantene er i live og klarte å finne en veg ut av den utsatte posisjonen de sto i. Det er snakk om en mor og dens unge.

 

Kl. 22 i går kveld klarte parkpersonalet å få gitt elefantene føde slik at de gjenvant styrken. Det var snakk om bananer med innsprøytede medisiner.

 

Personalet vil bruke droner for å sjekke at elefantene klarer seg og følger den sedvanlige ruten de har. 

 

[ annonser ]

Vi skrev i går at årsaken til hendelsen kan ha vært en konkurrerende gruppe elefanter som jaget denne gruppen. En annen mulig årsak er at en ung elefantunge ramlet ned i fossen – som hadde ekstra stor vannføring – og de sju andre elefantene i gruppen forsøkte å redde ungen.

 

Tre av likene til de seks døde elefantene ligger fortsatt i denne fossen, de tre andre har flytt nedover elven. De vil bli plukket opp.

 

Det vil bli bygget ytterligere sperringer for å hindre at noe liknende skjer igjen, i denne fossen som kan oversettes som «Helvetesjuvet» – Haew Narok

 

======= Opprinnelig artikkel: =======

 

Det pågår i skrivende stund en vanskelig redningsaksjon for to villelefanter i Khao Yai nasjonalpark. 

 

En gruppe på åtte elefanter havnet inne på området til den store fossen Haew Narok (kart), som er en turistattraksjon i Khao Yai, ca. 150 km. nordøst for Bangkok. De har klart å komme seg inn til tross for at parkvesenet har satt opp stengsler nettopp med tanke på elefanter.

 

Fossen er ekstra stor for tiden, og seks av de åtte elefantene har ramlet ned i fossen og druknet. Nå er det to yngre elefanter igjen. De klamrer seg til fjellsiden ovenfor fossen.

 

Kommentarer fra parkvesenet, gitt i en video til avisen Thairath, forteller at elefantene er slitne. De er usikre på hvor lenge de kan holde ut.

 

Parkvesenet sier at en redningsaksjon er vanskelig, fordi dyrene kan bli skremt hvis mennesker kommer for nære. Da kan de falle ned i bunnen av fossen.

 

Det skal forsøkes å bruke et nett for å fange de to elefantene, muligens via helikopter. Dyrene veier ca. fem tonn hver.

 

En teori om hendelsesforløpet er at gruppen elefanter ble jaget av en annen gruppe, og ikke klarte å stoppe før de nådde fossen. Noe tilsvarende skal ha skjedd i nasjonalparken for 27 år siden, ifølge Thai PBS.

 

Saken kan følges på Facebook på denne hashtaggen.

 

Haew Narok

Slik ser fossen ut fra et utsiktspunkt på veg ned til bunnen. (Foto: Dag A. Ekeberg).

 

(© Thailands Tidende. 5. oktober 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)