[ annonse ]
Ja, du kan søke turistvisum – Norge er fortsatt «lavrisikoland» Illustrasjonsfoto: Dag A. Ekeberg
3. november 2020

Ja, du kan søke turistvisum – Norge er fortsatt «lavrisikoland»

Skrevet av 
[ annonse ]

Vi har nettopp fått beskjed fra thaiambassaden i Oslo om at Norge fortsatt er klassifisert som lavrisikoland av thailandske myndigheter. Hva som skjer hvis Norge skifter status er mer uklart.

 

Listen (PDF) over 30 lavrisikoland ble publisert 15. oktober. Det står at den skal oppdateres den 15. og 30 i hver måned, men pr i dag (3. november) er det fortsatt versjonen fra 15. oktober som er siste offisielle oppdatering hos thailandsk UD.

 

I dag fikk vi imidlertid en bekreftelse fra visumseksjonen hos thaiambassaden i Oslo i sakens anledning. De opplyser:

 

– Pr 1. november 2020 er den oppdaterte informasjonen fra Thailand at Norge fortsatt er lavrisikoland.

 

Det betyr i klartekst at det ikke skjedde noen endring i statusen 30. oktober, og at Norge er lavrisikoland i hvert fall frem til 15. november.

[ annonser ]

 

Når det gjelder et nytt krav for turistvisum – om å må ha hatt minst 500.000 baht stående på en bankkonto i seks måneder før man søker om visum – så bekrefter ambassaden dette, og sier at det godt kan være en norsk bank. 

 

– Søkeren må vise oss kontoutskrifter for hver av de seks siste månedene som viser at det har stått minst 500.000 baht (ca. 153.000 norske kroner) på kontoen hele tiden. 

 

Vi har en stund forsøkt å finne ut hva som skjer hvis man starter søknadsprosessen for turistvisum mens Norge er et lavrisikoland, men Norge havner i en høyere risikogruppe før man får utstedt visum, eventuelt etter man får utstedt visum men før man ankommer Thailand.

 

I skrivende stund har vi ikke fått noe godt svar på dette. Thaiambassaden ga oss et svar i dag, men det er ikke entydig. Interesserte kan se svaret de ga (på engelsk) nederst i artikkelen. Vi har bedt om en presisering, og gått over til å skrive på thai i håpe om å få et entydig svar. Uheldigvis tar det lang tid å få svar fra ambassaden for tiden.

 

Oppdatering (4. november): Etter å ha lest svaret fra ambassaden flere ganger har vi kommet til en konklusjon, som følger: Selv om man har fått utstedt et turistvisum så slipper man ikke inn i Thailand med mindre Norge er klassifisert som lavrisikoland på det tidspunktet man ankommer landet. 

 

Vi har fått mange henvendelser fra nordmenn som lurer på hvordan de skal forholde seg til dette med risikogrupper.

 

For å være helt på den sikre siden, lønner det seg å sørge for at datoen for starten på søknadsprosessen og datoen for avreisen begge befinner seg innenfor det gitte 15-dagers tidsrommet, f.eks. mellom den 1. og 15. i en måned. Da risikerer man ikke eventuelle problemer med at Norge skifter risikogruppe.

 

De som vil benytte lengre tid på prosessen, bør forsikre seg om at penger betalt for flybillett, karantenehotell og forsikring vil bli refundert hvis man ikke får visum, eller visumet blir ugyldig.

 

Her er svaret ambassaden ga oss:

If Norway is no longer classified as LOW then STV visa holder will be denied to enter Thailand until Norway becomes LOW again. but since once the STV visa has been issued. It’ll have the validity of 90 days to enter Thailand.

(© Thailands Tidende. 3. november 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)