[ annonse ]
Krav om 500.000 baht kritiseres, kan forsvinne Illustrasjonsfoto: TT/Terje Engø
17. november 2020

Krav om 500.000 baht kritiseres, kan forsvinne

Skrevet av 
[ annonse ]

Det thailandske konsulatet i Hamburg har allerede fjernet det mye kritiserte kravet om å ha hatt 500.000 baht på en konto i seks måneder før man får søke turistvisum.

 

Oppdatering (19. november): Kravet har nå forsvunnet fra thaiambassaden i Oslos webside

 

13. november kom konsulatet i Hamburg med meldingen om at de hadde droppet det omstridte kravet, som er tolket slik at man må ha seks kontoutskrifter på rad med minst 500.000 baht på en konto.

 

Thailands utvikling

Fra forsiden til konsulatet i Hamburgs hjemmeside.

 

[ annonser ]

Det trenger ikke være en thailandsk konto, ifølge thaiambassaden i Oslo sin side om Single Entry turistvisum (TR).

 

En italiensk visumsøker hevder på en facebookside for karantenehoteller at han har fått telefonisk beskjed om at kravet også er droppet på ambassaden i Roma, selv om websiden der fortsatt lister kravet.

 

Vi har sett norske visumsøkere skrive på Facebook at ambassaden i Oslo har vært fleksible med dette kravet, men vi har ikke klart å få noen bekreftelse på dette i skrivende stund.

 

Det spesielle turistvisumet (STV) hadde opprinnelig også dette pengekravet, men det er blitt fjernet.

 

LES: Ti dagers karantene avslått, krav om penger på konto fjernet for STV-visumet (11. november)

 

En thailandsk webside rapporterer at Thailands utenriksstasjoner har feiltolket kravet. I den opprinnelige lovteksten står det ifølge «Bangkok Herald» at man kan benytte investeringer, aksjer og penger på firmakonto man disponerer for å nå opp til kravet om 500.000 baht. Vi har ikke klart å finne den originale lovteksten for å få dette verifisert.

 

Websiden har også intervjuet folk i turistbransjen som antar at dette kravet vil forsvinne, eller i det minste endres slik at pengebeløpet og/eller antall måneder reduseres. Før coronatiden var det kun et krav om å ha minst 20.000 baht tilgjengelig for å få turistvisum. Kun i helt spesielle tilfeller ble folk bedt om bevis på denne summen.

 

Det har kommet mange ekstra krav til reisende til Thailand etter at coronaviruset dukket opp. Kravet om penger på bok er blitt spesielt sterkt kritisert. Det observeres at det kryr av velstående folk som ikke har hatt 150.000 kroner stående på en og samme bankkonto i seks måneder.

 

Thailands uttalte mål i over ti år har vært å trekke til seg velstående turister. Resultatet har imidlertid vært ordinær masseturisme. Nå hevder kritikere at de forsøker å gjennomføre denne målsetningen, og benytter Covid som en unnskyldning for å innføre slike økonomiske krav.

 

Av andre nyheter ser det nå ut til at reduksjon av karantenetiden igjen skal diskuteres av myndighetene, nærmere bestemt i morgen. Reduksjon fra 14 til 10 dager (egentlig 16 til 12 dager, grunnet myndighetenes tellemåte) var allerede vedtatt i en underkomite av statsministerens Covid-komite da det ble underkjent i forrige uke.

 

LES: Ti dagers karantene avslått, krav om penger på konto fjernet for STV-visumet (11. november)

 

Med test 72 timer i forkant av karanteneoppholdet, og oppfølging via app i ettertid av oppholdet, gir ikke reduksjon fra 16 til 12 dager noen betydelig økt risiko, ifølge medisinske forskere. Årsaken til at det ikke ble vedtatt skal ha vært angst i den thailandske befolkningen. Dette kom opp uken etter at det ble rapportert at en smittet ungarsk utenriksminister hadde vært på besøk.

(© Thailands Tidende. 17. november 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)