[ annonse ]
Så mye tjener thaiene – størst etterspørsel etter IT Illustrasjonsfoto: Pixabay
11. februar 2021

Så mye tjener thaiene – størst etterspørsel etter IT

Skrevet av 
[ annonse ]

Landets ledende jobbdatabase har publisert lønnstall for ulike yrker og lederstillinger. Hver femte jobb utlyst er en IT-jobb, og krav som går igjen er språkkunnskaper og evne til å analysere data.

 

Jobbsiden JobsDB har gjort en detaljert lønnsundersøkelse som nettopp er publisert. Den gir et innblikk i hvor mye thaier egentlig tjener – noe mange utlendinger lurer på.

 

Det er fire kategorier – grunnivå, mellomledere, ledere og toppsjiktet. I sistnevnte kategori varierer lønn naturlig nok mye. For de tre andre kategoriene ligger snittlønnen pr måned ifølge denne statistikken på circa:

 

Grunnivå: 25–30.000 baht

Mellomleder: 45–50.000 baht

[ annonser ]

Leder: 65–70.000 baht

 

Minimum- og maksimumslønn varierer naturlig nok mer, og står oppgitt i tabellene under. 

 

Ifølge JobsDB er det nå etterspørsel etter folk som kan være med på den digitale revolusjonen, ikke minst med endringene i folks vaner som følge av covid-19. Da snakker vi i hovedsak om IT, telekommunikasjon og e-handel.

 

Når det er sagt så er det ikke så store forskjeller på lønnsnivåene i de ti bransjene som er gjennomgått i denne undersøkelsen. Blant ledere var det faktisk forsikringsbransjen som hadde høyeste lønnsnivå. Bankvesenet går også igjen med gode lønninger.

 

19 prosent av jobbene i undersøkelsen dreide seg om IT, deretter var det 17 prosent innen salgsrelaterte oppgaver og 10 prosent innen ingeniørfag. 

 

De viktigste kunnskapsområdene er IT, språk og dataanalyse, mens viktige  «myke» egenskaper er kommunikasjon, teamarbeid og kritisk tankegang.

 

Språkkunnskaper har alltid vært akilleshælen til thaier. Kritisk tankegang, som også nevnes som en viktig egenskap, har tradisjonelt sett ikke vært så velkomment i arbeidslivet her.

 

Her er de seks tabellene som er publisert av JobsDB:

 

Lønnsundersøkelse

 

Lønnsundersøkelse

 

Lønnsundersøkelse

 

Lønnsundersøkelse

 

Lønnsundersøkelse

 

Lønnsundersøkelse

 

 (Thailands Tidende. 11. februar 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)