[ annonse ]
UD vil ikke vaksinere nordmenn i Thailand Illlustrasjonsfoto: Pixabay.com
26. juni 2021

UD vil ikke vaksinere nordmenn i Thailand

Skrevet av 
[ annonse ]

UD opplyser at det ikke er planlagt vaksinering av norske borgere bosatt i utlandet. Men flere nordmenn i Thailand rapporterer at de har fått vaksinedoser via thailandske myndigheter. 

 

– Det er ikke planlagt vaksinering av norske borgere bosatt i utlandet. Norske borgere i utlandet må henvende seg til lokalt helsevesen for informasjon om vaksinering, opplyser kommunikasjonsrådgiver Siri R. Svendsen i UD på spørsmål fra Thailands Tidende.

 

– Har det vært noen samtaler om samarbeid om vaksinering med andre land, f.eks. nordiske land?

– De nordiske landene har tilsvarende nasjonale vaksinasjonsprogram. Vi er ikke kjent med at andre nordiske land planlegger vaksinasjon av sine statsborgere bosatt i utlandet.

 

Vi stilte dette spørsmålet etter at det ble kjent at den franske ambassaden i Bangkok ordner med vaksinering av franskmenn over 55 år som bor i Thailand. Årsaken til aldersgrensen på 55 år er at den aktuelle vaksinen (fra Johnson & Johnson) i Frankrike kun er godkjent for folk over 55 år.

 

[ annonser ]

– The Scandinavian Society Siam skriver at «Det offisielle vaksinasjonsprogrammet i Thailand ikke inkluderer utlendinger». Er dette også deres erfaring?

– Vi har fått opplyst at vaksinasjonsprogrammet i Thailand inkluderer utenlandske borgere, svarer Svendsen.

 

Dette er i tråd med det Thailands Tidende har rapportert, senest 23. juni:

 

LES: Forening ber nordiske statsministre om vaksine (23. juni 2021)

 

Jensen legger til at ved reiser hjem til Norge kan kommunen man har tilhørighet til kontaktes for tilbud om vaksine.

 

Vi skrev 23. juni (link over) om en nordmann – som ville være anonym – som allerede er fullvaksinert via det statlige vaksineprogrammet i Thailand.

 

Han har bodd mange år i Thailand og har pasientjournal på mange private sykehus i Bangkok-området. Han forteller at han kontaktet flere av dem, og fikk endelig tilslag på vaksinering via Phyathai Hospital. Når vi sjekker forholdene nå, er det imidlertid fullbooket vaksinering der for øyeblikket.

 

Andre sykehus han sjekket inkluderer MedPark, Bumrungrad og Ramadhibodi Chakri.

 

På den private facebookgruppen «Nordmenn som bor i Thailand» var det nylig en nordmann som rapporterte at han fikk første dose AstraZeneca på et offentlig sykehus i Rayong. En annen fortalte at han har time 8. juli på et sykehus i Hua Hin.

 

Andre utlendinger har også rapporter om at de er innlemmet i vaksineprogrammet til den thailandske staten. Thaier kan bruke appen Mor Prompt, mens utlendinger er bedt om å bruke appen ThailandIntervac.

 

En annen mulighet er å booke vaksinering via private sykehus og betale selv. Moderna-vaksinen skal ettersigende bli tilgjengelig i oktober for 3800 baht for to doser. Det er imidlertid nylig rapportert at det opprinnelige antallet på ti millioner doser er blitt redusert til fem millioner. 

 

En leser forteller oss at han booket Moderne for seg selv og kona via Bangkok Hospital i Udon Thani. I ettertid har han fått vite av landsbylegen at han i juli vil få tilbud om vaksine via det statlige programmet. Kona, som ennå ikke kvalifiserer for statlig vaksine, vil satse på å bruke Moderna, når den er klar til høsten. 

 

For øvrig rapporteres det også at USA ikke vil sørge for vaksiner for amerikanere i Thailand, etter at henvendelser til deres utenriksdepartement har fått mye oppmerksomhet i pressen.

(© Thailands Tidende. 26. juni 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)