[ annonse ]
Turister på tur i Princess Maha Chakri Sirindhon Herbal Garden i Rayong. Turister på tur i Princess Maha Chakri Sirindhon Herbal Garden i Rayong. Illustrasjonsfoto: Dag A. Ekeberg
15. januar 2023

Fokus på grønn turisme, satser på 25 millioner besøkende

Skrevet av 
[ annonse ]

Turistmyndighetene vil ikke nødvendigvis opp igjen til 40 millioner besøkende pr år. De vil fokusere på rike, grønne turister.

 

Nestleder i TAT (Tourism Authority of Thailand) Thanet Phetsuwan sier at det er bedre for landets miljø å motta færre turister som bruker mer penger pr person.

 

Det faktum at de ønsker rikere turister er ikke noe nytt, det har myndighetene alltid ønsket seg. Men det var 11 millioner pakketurister fra Kina som brakte landet opp i rekordantallet 40 millioner besøkende siste året før pandemien (2019).

 

Nå har nettopp pakketurene fra Kina startet igjen, etter at Kina løftet forbudet mot pakketurisme. Turistnæringen jubler over at kineserne kommer tilbake, enten det betyr grønn turisme eller ei.

 

TAT anslår at det vil ankommer mellom 20 og 25 millioner turister til Thailand i 2023. 

[ annonser ]

 

Kapasiteten er mye større. Det er ledige hotellrom stort sett hele året.

 

– Bærekraft er nå essensen, ikke lenger en trend, sa Marisa Sukosol Nunbhakdi, president for Thai Hotel Association, på et turismeforum arrangert av Bangkok Post nylig.

 

Hun nevnte at i Sørøst-Asia har Thailand dukket opp som ledende innen «grønne hoteller», som svar på etterspørselen fra reisende fra hovedsakelig Europa og Amerika.

 

Andre aktører har også hatt en rolle i å fremme denne endringen, la hun til, inkludert nettbaserte reisebyråer som introduserte merking for grønne hoteller på sine plattformer, og TAT, som krever at man oppfyller bærekraftige kriterier for å kunne bli med på roadshowene deres.

 

(Thailands Tidende. 15. januar 2023)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)