Oppslag i Thailands Tidende 1. januar i år. Oppslag i Thailands Tidende 1. januar i år.
10. juni 2017

Thaimassasje: Stadig flere politispanere

Skrevet av 

Det har vært stille noen måneder når det gjelder politiraid mot thaimassasje i Norge, men det er nok forbigående. Bare i Bergen er det nå ti heltidsansatte politispanere som jobber mot massasjebransjen. Thailands Tidende viste i januar i år hvor feil politiets argumenter om menneskesmugling er.

 

I Bergen sitter det nå ti personer på heltid og spaner på prostituerte og deres kunder. Det skjer ved at de følger med på annonsering på nettet, men også i form av oppsøkende virksomhet. Leder i den såkalte Exit-gruppen i Vest Politidistrikt Kjersti Fykse sa til Bergensavisen i fjor:

– Menneskehandel er en av de største illegale økonomier i verden. Også i Bergen finnes det personer som utsettes for dette, og bakmenn eller -kvinner som tjener grovt på å utnytte eller tvinge disse til eksempelvis prostitusjon.

 

Mange tjener godt på sex

Etter en storaksjon fra politiet i Bergen i fjor høst bestemte Thailands Tidende seg for å se litt nærmere på dette med salg av seksuelle tjenester på massasjeklinikker. I Bergen begrunnet nemlig politiet aksjonene med at det var hallikvirksomhet og menneskesmugling i miljøet rundt thaimassasjen, og at man derfor måtte slå til – for å redde thaier ut av slaveriet.

 

LES: Politiet mener jentene blir utnyttet

LES OGSÅ: Sexsalg i Oslo: – Jentene tjener godt, ingen klager

[ annonse ]

 

Vi tok riktignok for oss Oslo – ikke Bergen – men fant ikke noen spor av slavedrift. Snarere fant vi et lukrativt arbeidsmarked hvor thaidamer kunne jobbe når de ville, velge de kundene de ville, og tjene over hundre tusen kroner i måneden. Ingen vi snakket med visste noe om menneskesmugling og tvang. På den bakgrunn konkluderte vi med at politiet var på villspor når det gjaldt sine aksjoner.

Dette stemmer da også overens med det vi vet om thailandske miljøer. De som tilbyr seksuelle tjenester deler noe av beløpet de tjener med innehaver av klinikken, men beholder mesteparten selv. Det er ingen tvang involvert i virksomheten. Det er da også slik i dag at thaier i Norge ikke sitter alene på rommet sitt og kan utnyttes. De har et stort kontaktnettverk via Facebook, og kan varsle fra med en gang de måtte bli utsatt for tvang. Politiet vet nok også dette, men bruker «menneskesmugling» som stikkord for å kunne fortsette med sine aksjoner.

 

LES: Lederartikkel: Prostituerte gjør det bra 

(© Thailands Tidende. 10. juni 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Thailand i Norge