PARTNERE: Telenor-sjef Sigve Brekke (midten) har vært stasjonert lenge i Thailand og kjenner partner Boonchai Bencharongkul godt. Her sees de på en av Mr. Boonchais private kunstutstillinger, sammen med daværende næringsminister Trond Giske. PARTNERE: Telenor-sjef Sigve Brekke (midten) har vært stasjonert lenge i Thailand og kjenner partner Boonchai Bencharongkul godt. Her sees de på en av Mr. Boonchais private kunstutstillinger, sammen med daværende næringsminister Trond Giske. Foto: Trond Viken
14. juni 2017

Telenor-partner i hardt vær igjen

Skrevet av 

Hans luksusbolig på en fjelltopp i en nasjonalpark i Phang Nga er blitt konfiskert, eiendommen skal ha vært tilholdssted for en beryktet munk på flukt fra politiet.

 

Telenors thaipartner i Dtac Boonchai Bencharongkul var årsak til underskriftskampanjer mot Dtac i fjor sommer. Da var han støttespiller for den omstridte tempelsekten Dhammakaya utenfor Bangkok. Nå er styreformannen – og innehaveren av 22% av aksjene – i hardt vær igjen.

Abbeden i Dhammakaya-tempelet, Dhammachayo, har vært ettersøkt av politiet i lengre tid, og de har nettopp funnet ut at han skal ha hatt tilhold i en luksuseiendom som Telenor-partneren har bygget på statens grunn på en fjelltopp i Phang Nga-provinsen.

 

LES: Telenor innblandet i tempelstrid

DET OMSTRIDTE TEMPELET: Kontroversiell «flyvende tallerken»

 

Nylig ble eiendommen beslaglagt av militærjuntaen som et ledd i en kampanje for å vinne tilbake statens eiendom fra velstående familier som har tatt seg til rette i nasjonalparker.

[ annonse ]

Thai PBS

Vi har foreløpig ikke sett noen underskriftskampanjer mot Dtac på sosiale medier etter dette siste medieoppslaget.

 

LES: Dtac kan tape andreplassen

 

FAKTA: Kjent figur i Thailand

  • Boonchai Bencharongkul (63) var i 2012 landets 13. rikeste. Nå er han nr. 38, ifølge Forbes, grunnet fallet i verdien av Dtac-aksjene. Han og familien skal være  verdt 20 milliarder baht.
  • Mr. Boonchai figurerer i media med jevne mellomrom, ikke minst da han i 2012 inngikk sitt sjette ekteskap. Han giftet seg med skuespillerinnen og modellen Bongkoj Khongmalai (31). Også hans femte kone var filmskuespiller, en dame ved navn Benja Baramee.
  • Mr. Boonchai er kjent for å finansiere kunst og arrangerer private utstillinger. Han er opptatt av ny teknologi, blant annet innen medisin og kunstig intelligens. Støtten til dette skjer via et program som heter Dtac Accelerate.

(© Thailands Tidende. 14. juni 2017)

Sist redigert 15. juni 2017 - 06:40

Lik Thailands Tidende og få varsel om nye artikler:

Les også

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang til denne utgaven. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Langtidsutleie av bil
( / Tjenester)

Langtidsutleie av bil

Bil kjøpes
( / Ønskes kjøpt)

Bil kjøpes

Kjempetilbud Jomtien
( / Leilighet selges)

Kjempetilbud Jomtien

Thailand i Norge