[ annonse ]
1. september 2017

God barneoppdragelse

Skrevet av 
[ annonse ]

Avisa Innherred i Nord-Trøndelag har stadig vekk intervjuer med thaier. Siste innspill var et intervju med en dame som identifiseres som 55 år gamle Nittaya. Hun lar leserne av lokalavisa få innblikk i en litt annerledes hverdag enn de er vant med.

Nittaya forteller om en familie med to foreldre og fire barn. Faren klarte ikke å skaffe nok inntekter via sin jobb så moren måtte ta syoppdrag for å spe på inntekten.

Mor var travelt opptatt. Hun fulgte Nittaya til barnehagen som femåring første skoledag, deretter var det å finne vegen selv. 

Faren jobbet sent og tidlig, men hadde litt ledig tid på helgene. Da tok han de fire ungene med på kino eller på lokale markeder.

Nittaya forteller at faren kunne bli veldig sint noen ganger, men hun antar at det skyldtes de lange arbeidsdagene. Moren, derimot, var aldri sint. Hun likte å snakke rolig om problemer som dukket opp. 

I Thailand er det vanlig at besteforeldrene oppdrar barna mens foreldrene jobber og tjener penger, men Nittayas foreldre ville ikke ha noe av det. Nittaya er i dag glad for at hun fikk vokse opp i en kjernefamilie.

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2017 – 1. september 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)