[ annonse ]
LOKKES: Thaier lokkes til å registrere seg og betale skatt online. LOKKES: Thaier lokkes til å registrere seg og betale skatt online. Faksimile fra Siam Commercial Bank.
1. september 2017

Skatt online, ikke økt moms

Skrevet av 
[ annonse ]

Thailands lovgivende forsamling (National Legislative Assembly) har foreslått en momsøkning fra 7 til 8 prosent, men junta-generalen Prayut Chan-o-cha har nå sagt at det ikke blir noe av økningen. Det vil gå for hardt ut over befolkningens kjøpekraft, som har stagnert de siste årene.

Den lovgivende forsamlingen er utpekt av juntaen, så de har stort sett de samme tankene, men denne gangen var det altså en forskjell.

Thailand innførte moms på 10 prosent i 1992. Loven sier fortsatt 10 prosent, men ved hjelp av unntaktsvedtak har den ligget på 7 prosent nesten helt siden starten.

En momsøkning på én prosent ville brakt inn 70 milliarder baht ekstra i statskassene pr år, ifølge Bangkok Post. Juntaen håper nå heller å ta inn pengene via det nye elektroniske skattesystemet. Når systemet er ferdig gjennomført skal det bringe inn 100 milliarder ekstra pr år.

Systemet – som kalles Prompt Pay – ble introdusert i fjor overfor både privatpersoner og bedrifter. Man lokkes med i systemet med lovnader om å slippe bankgebyrer ved pengetransaksjoner. Men så må man til gjengjeld oppgi bankkonti til myndighetene og betale skatt online. Dette skal gjøre skatteinnkreving mer effektivt og tette igjen smutthull for de som unndrar skatt. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2017 – 1. september 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)