[ annonse ]
1. oktober 2017

Thaimat på sju kvadratmeter

Skrevet av 
[ annonse ]

Vi vet at thaier kan få til det utroligste på små arealer. Det har Shawiwan Kiahokhan i Brønnøysund bevist. Hun har siden mars i år drevet Baan Thai, hvor hun lager mat fra morgen til kveld. På det sju kvadratmeter store kjøkkenet produseres take-away i store mengder. Under Rootsfestivalen lagde de nesten et tonn mat, opplyser ektemannen Lasse Olsen til Brønnøysunds Avis.

Shawiwan flyttet til Norge som 18-åring. Ektemannen møtte hun da han var på rundreise i Asia. Paret har i to år drevet Spretten Lekeland. De begynte å lage litt thaimat til sultne gjester, og det ballet raskt på seg. Nå har de både butikkutsalg for thaivarer og eget kjøkken. Det er vårrullene som er bestselgeren, blir det opplyst. De har alltid vårruller liggende klare for salg.

Småbarnsmoren innrømmer overfor avisa at dette alltid har vært drømmen hennes. Moren drev restaurant og Shawiwan har alltid vært opptatt av mat. Hun studerer videoer på YouTube for å få ideer i matlagingen. 

De får matvarene tilsendt fra Vietnam og Thailand. De har forsendelser annenhver uke. Det tar to døgn å komme frem til Brønnøysund.

(© Thailands Tidende. Utgave 10/2017 – 1. oktober 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)