[ annonse ]
1. desember 2017

Fargerikt frisørfellesskap

Skrevet av 
[ annonse ]

Nupoon Sujnderm (56), kalt «Mamma», feirer tiårsjubileum i frisørsalongen Dunia i Drammen. Dette er et så spesielt fellesskap mellom tre damer at Drammens Tidende fant å måtte spandere en stor reportasje på dem.  Dunia Awat Masuud (30) er innehaver fra Kurdistan. Pakistanskfødte Saba Khalid og «Mamma» utgjør resten av det humørfylte trekløveret, som faktisk snakker hele elleve språk til sammen. 

«Mamma» har et langt liv som frisør bak seg. Mens hennes norske ektemann jobbet som ingeniør i Ryad i Saudi-Arabia, drev hun frisørsalong samme sted. Det gjorde hun i sju år. I dag har hun egen salong med fem ansatte i Thailand som hennes niese tar seg av. 

Hun sier til Drammens Tidende: –  Jeg har jobbet som frisør i 30 år og er opptatt nesten hele tiden.

Her klipper og steller jeg håret til alle slags mennesker. For flere år siden kom en mannlig kunde og sa han var skeptisk å bli klippet av meg som kvinne, men han ville gi meg en sjanse. Nå er han en av de faste kundene, opplyses det.

Salongen utfører alle behandlinger for dem som bruker hijab, og de tror det er eneste sted i Norge hvor dette finnes. – Kvinner som bruker hijab, bruker den jo kun i det offentlige rom og har samme behov for å stelle håret som alle oss andre, sier Dunia.

(© Thailands Tidende. Utgave 12/2017 – 1. desember 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)