[ annonse ]
Råkjøring Råkjøring Foto: U.S. Air Force photo by Senior Airman Angelita Lawrence
1. november 2018

Orakelet svarer: Hvorfor er de råkjørere?

Skrevet av 
[ annonse ]

Jeg har bodd i Thailand i flere år nå. Det er en ting jeg fortsatt ikke skjønner, og det er hvorfor thaiene er så rå bak rattet. De er jo ellers så smilende og hyggelige.

Mvh. Undrende.

 

Svar: Sosial kontrakt

Thaier er nesten alltid smilende og opptrer rolig og behagelig. Det er slik de forventes å opptre her i landet. Det er en slags sosial kontrakt som medlemmer av thaisamfunnet har. Den har fellestrekk med den sosiale kontrakten i USA, hvor man alltid skal smile og fortelle hvor fint det står til når man møter kjente.

 

Thaiers oppførsel utad betyr ikke at de er glade og rolige til sinns hele tiden. På ingen måte. Et stort antall thaier har elendig økonomi og kommer fra familier med masse opparbeidet gjeld og ingen utsikter til forbedring. Under slike forhold trenger man utløp for oppdemte følelser, og det skjer ofte bak rattet, når man er anonym. Eller det kan skje bak husets fire vegger, hvor det meste forblir en hemmelighet.

 

[ annonser ]

Det kryr som du nevner av bilister og motorsyklister som råkjører og bryter trafikkregler. Og hvis du tuter på en av dem, så risikerer du å få dem på nakken. For når en thai først mister besinnelsen, så mister han også ansikt, og det er livsfarlig. Så det beste rådet er å la dem råkjøre og ta dine egne forholdsregler når du befinner deg i trafikken.

(© Thailands Tidende. Utgave 11/2018 – 1. november 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)