[ annonse ]
1. januar 2019

Eks-politisjef fengslet

Skrevet av 
[ annonse ]

Han var en av de mektigste menn i Thailand, og ledet den spesielle politistyrken DSI (Department of Special Investigations), som opererer direkte under justisdepartementet, uavhengig av det ordinære politivesenet. Men nå sitter Tarit Pengdit i fengsel. Han ble i Høyesterett 14. desember dømt til ett års fengsel for ærekrengende uttalelser mot tidligere visestatsminister Suthep Thaugsuban.

Uttalelsene gikk på at Suthep skulle ha brukt sin innflytelse som Abhisit-regjeringens nestkommanderende – og den med direkte ansvar for politivesenet – til å påvirke en budrunde for bygging av 396 politistasjoner.

Tarits nedtur startet da han fikk sparken fra jobben som øverste sjef for den beryktede politistyrken i april 2014. Anti-korrupsjonsjegerne fant at han hadde 346 millioner baht  i udeklarert formue. Det var tydeligvis ikke nok til å havne i fengsel, men en uttalelse på en pressekonferanse om visestatsministeren måtte til. Tarit ble frikjent i rettsinstansen under Høyesterett, men saken ble anket, og han ble altså kjent skyldig i siste rettsinstans. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2019 – 1. januar 2019)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)