[ annonse ]
27. mars 2019

Stadig flere thaibutikker – skorter på online markedsføring

Skrevet av 
[ annonse ]

Thailands Tidendes interaktive kart over thaibutikker i Norge inneholder nå 45 butikker, etter en tipsdugnad fra leserne. En del av butikkene er unødig vanskelig å finne online.

 

Da vi opprettet kartet i oktober 2017 fant vi 17 butikker. Vi hadde en mistanke om at det fantes flere, men vi klarte ikke å finne dem via Google eller Facebook. 

 

Etter gårdagens tipsdugnad på vår facebookside fant vi 28 butikker til. Mange av disse er asiatiske matbutikker, ikke rene thailandske butikker, men vi er blitt forsikret av leserne om at de har et solid tilbud av thailandske varer og godt med thaier som kunder.

 

Vi måtte gi tapt på en del av tipsene. Seks av butikkene klarte vi å lokalisere på tross av at de ikke var registrert hos Google.

 

[ annonser ]

Markedsførere forteller at det aller første punktet på programmet for nye butikkeiere er å registrere butikken hos Google med lokasjon, fyldig informasjon og bilder. Norske forbrukere forventer at seriøse butikker er å finne på Google. Men flere av disse butikkene er ikke der.

 

Noen butikker var registrert, men med feil stavemåte. En del butikker har både norsk og engelsk navn, eller en blanding av norsk og engelsk. I tillegg varierer de bruken av mellomrom, for eksempel «Thai Butikken» istedenfor «Thaibutikken». Slike ting gjør det vanskeligere å lokalisere butikken.

 

De fleste av butikkene har en facebookside. Der har de registrert beliggenheten til butikken. Men det er altså ikke nok, man bør også registrere den hos Google.

 

Kartet over thaibutikker inngår som en del av Thailands Tidendes «overvåkning» av thaier i Norge, som også inkluderer thaimassasje og thairestauranter. Link til kartene ligger permanent i høyre marg på websiden vår (eller under artiklene, for de som leser på mobil):

 

Thaimassasje i Norge (187)

Thairestauranter i Norge (171)

Thaibutikker i Norge (45)

 

TIPS OSS: Tips om mangler ved kartene kan sendes oss via Facebook eller på e-post til kontakt@thailandstidende.com

 

Dag A. Ekeberg, redaktør

(© Thailands Tidende 27. mars 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)