[ annonse ]
Tiggere som ikke kan betale boten vil få en måned i fengsel. Tiggere som ikke kan betale boten vil få en måned i fengsel. Foto: Max Pixel
3. mai 2019

Tigging blir forbudt – nye varselskilter kommer

Skrevet av 
[ annonse ]

Turistattraksjoner i Thailand vil snart få skilter som advarer folk mot å gi penger til tiggere. «Tiggerloven», med strenge straffer for bakmenn, er nå oppdatert og har også bøter og fengsel for tiggerne selv.

 

Som Thailands Tidende tidligere har rapportert er det mulig å tjene gode penger som tigger på turiststeder i Thailand. En thaimann i Phuket dro inni tusen baht i timen, mens en handikappet tysker livnærte seg på tigging lenge i Thailand, før han ble utvist.

 

LES: Tigger tjente tusen baht i timen i Phuket

LES: – Aldri mer til Thailand, sier tysk tigger

 

Benjamin Holst

UTVIST: Tyske Benjamin Holst ble utsatt for mye hets fra pressen og måtte avslutte sin tiggerkarriere i Thailand. (Foto: Privat)

[ annonser ]

 

De som har besøkt turiststeder som Pattaya har kunnet observere de samme tiggerne i årevis. En kvinnelig dverg har eksempelvis tigget i Walking Street i en årrekke, vi observerte henne første gang i 1999. Det er også gateartister som opptrer på steder som Walking Street, og ber om penger fra turister, men de har ofte fått tillatelse fra myndighetene.

 

Thailandsk buddhisme sier at man kan få god karma av å gi penger til svakerestilte personer, og da er det fristende å gi penger til tiggere, men det vil militærregjeringen nå ha slutt på. Mandag 29. april ble den nye loven publisert, og den får effekt om 90 dager.

 

I 2010 ble loven om tigging oppdatert til å gi straffer for bakmenn, med ordinær strafferamme på inntil tre års fengsel. Politiet hadde imidlertid meldt om flere tilfeller av at thaier kjøpte barn i nabolandene og gjorde dem invalide for å kunne tjene ekstra mye penger på dem som tiggere. Strafferammen for slike tilfeller ble satt til dødsstraff, slik Thailands Tidende rapporterte

 

Nå kommer det altså en ny oppdatering av loven, og det blir bøter på fra 500 baht (første gangs foreteelse) til 10.000 baht (fjerde gangs foreteelse). Tiggere som ikke kan betale kan se fram til en måned i fengsel.

 

Myndighetene lover at det skal komme skilter om tigging på turiststeder på engelsk, kinesis, japansk, koreansk, kambodsjansk og burmesisk.

 

Myndighetene vil samarbeide med templer for å få slutt på tigging. Mange tiggere opererer på tempelområder, ifølge general Anantaporn Kanjanarat ved Ministry of Social Development and Human Security (MSDHS)

(© Thailands Tidende. 3. mai 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)