[ annonse ]
Tidligere statsminister Abhisit Vejjajiva. Tidligere statsminister Abhisit Vejjajiva. Foto: Den thailandske stat
5. juni 2019

Demokratene støtter juntaen likevel

Skrevet av 
[ annonse ]

Demokratene har gitt sin støtte til juntageneralens fortsatte styre. Nylig avgått partileder og tidligere statsminister Abhisit Vejjajiva har tatt konsekvensene av partiets helomvending og sagt fra seg setet i underhuset.

 

Thailands eldste parti – Demokratene – gjorde et dårlig valg. De sitter nå med 50 seter i underhuset, altså ti prosent av det totale antall seter. Partiets leder og statsministerkandidat under valgkampen, Abhisit Vejjajiva, tok konsekvensene av det dårlige valgresultatet og gikk av som partileder.

 

I dag har han tatt nok en konsekvens av valget. Han har frasagt seg sitt sete i underhuset, siden partiet hans har bestemt seg for å støtte juntageneral Prayuth Chan-ocha som statsministerkandidat.

 

Han opplyste i valgkampen at hans parti ikke ville støtte juntageneralen som statsministerkandidat. Nå har altså partiet hans gjort det likevel, og da tok den tidligere statsministeren konsekvensene av dette og sa fra seg embetet.

 

Landets nye statsminister skulle velges i dag, men det ser ut til å trekke i langdrag. Alliansen mellom seks partier, ledet av storpartiene Pheu Thai og Future Forward, har nominert sistnevntes kandidat Thanathorn Juangroongruangkit som statsministerkandidat. Men han er ennå ikke formelt medlem av underhuset, da det har dukket opp søkemål som hevder at han eide aksjer i et mediefirma under valgkampen, noe som ifølge de omfattende valglovene ikke er lov.

[ annonser ]

 

Abhisit vokste opp og studerte i Storbritannia (og kalles normalt kun «Mark»), og var derfor en av få thailandske ledere som kunne snakke naturlig og fritt på engelsk når han ble intervjuet av utenlandsk presse. Han var partileder i 14 år.

(© Thailands Tidende. 5. juni 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)