[ annonse ]
Som i fjor dukket myndighetene opp med gaver på sykehuset. Som i fjor dukket myndighetene opp med gaver på sykehuset. Faksimile: Thai Rath
20. januar 2020

Ny unggutt bitt av løshunder på Ao Nang Beach

Skrevet av 
[ annonse ]

I februar i fjor var det en fem år gammel finsk gutt som ble skadet, nå dreier det seg om en sju år gammel amerikansk gutt. Myndighetene lover igjen å ta affære.

 

Lokalbefolkningen har lenge vært oppmerksom på en flokk på ca. 15 dyr som har tilhold på den populære stranda, men ingen har gjort noe med problemet, verken de forretningsdrivende på stranda eller myndighetene.

 

LES: Finsk gutt til sykehus i Krabi etter hundebitt

 

rapporterer avisa Thai Rath at det muligens kan skje noe. De forretningsdrivende uttaler at flere er blitt bitt, men det har dreid seg om voksne personer. Med en sju år gammel gutt på sykehus virker myndighetene nå å ta problemet på alvor.

 

De har vært ute og fanget tre av de angjeldende dyrene, og lover å komme tilbake for resten. Dyrene skal testes for rabies i første omgang.

[ annonser ]

 

Som med den finske familien i fjor, så kom myndighetene på besøk på sykehuset med gaver til barnet. Det dreide seg om guvernøren i Krabi-provinsen, Kitibodee Prawit. I tillegg var daglig leder Chareonsak Temchai hos Pines Bungalow, hvor familien på fem bor, også tilstede på sykehuset.

 

Gutten må belage seg på fem dagers sykehusopphold på Wattanapat Hospital. Han måtte sy sting flere steder på kroppen, inkludert ti sting under den ene armhulen. I tillegg får han sprøyter mot rabies og stivsmerte samt andre medisiner.

 

LES: Liten sannsynlighet for rabiessmitte

LES: 700.000 løshunder i Thailand

LES: Stadig flere løshunder i Pattaya

LES: Løshundene i Cha-am herjer videre

 

Gutten fulgte etter faren da han var ute og jogget, og ble altså angrepet av hundene. Den finske gutten i fjor var på veg opp igjen fra stranda sammen med sin far og bror.

 

Mange vestlige turister klager over løshundproblemet på turiststeder i Thailand. Myndigheter Thailands Tidende har snakket med opp gjennom årene har lovet å gjøre noe med problemet, men antall løshunder virker ikke å være redusert i særlig grad.

(© Thailands Tidende 20. januar 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)