[ annonse ]
Counsellor Bheraya Homkosol (innfelt) ved ambassaden i Oslo svarer på spørsmål. Counsellor Bheraya Homkosol (innfelt) ved ambassaden i Oslo svarer på spørsmål. Faksimile: Royal Thai Embassy, Oslo
9. desember 2020

Lange ventetider på ambassaden – vil introdusere online visumprosess

Skrevet av 
[ annonse ]

Lederen av den konsulære seksjonen hos thaiambassaden i Oslo forteller at de jobber med å introdusere «EVisa». I mellomtiden er det lange ventetider, og det blir ekstra viktig at første e-post til ambassaden inneholder alle dokumenter.

 

Counsellor Bheraya Homkosol sier at årsaken til at de sluttet å akseptere visumsøknader i posten var at de mottok mange ufullstendige dokumenter og at mange ikke oppga kontaktinformasjon som telefon eller e-post.

 

– Visumsøknad via e-post, med avtale om oppmøte på ambassaden, er faktisk raskere og mer effektivt. Det er også en del av prosessen for EVisa, som kommer i nærmeste fremtid, og som allerede finnes på mange thaiambassader rundt om i verden, f.eks. i Kina og Frankrike. 

 

Hun sier at den alternative plattformen for visumsøknader vil redusere behandlingstiden for visse typer visum. Hun lover å komme tilbake med ytterligere opplysninger om innføringen av EVisa hos ambassaden. 

 

Thaiambassaden i Paris har eksempelvis hatt krav om at alle visumsøknader skal skje via EVisa siden 17. juni i fjor. Uansett må passet leveres og hentes på ambassaden. Gebyret betales online.

[ annonser ]

 

Uansett om man har gyldig oppholdstillatelse eller er i ferd med å søke visum, så må man i disse virustider også søke om Certificate of Entry (COE), det skjer online. Vi rapporterte nylig om erfaringer fra denne prosessen:

 

LES: Leserinnlegg: Tung prosess, men nå er vi på vei til Thailand (2. desember)

 

Da ambassaden stoppet å motta dokumenter i posten i høst førte det til at visumsøkere plutselig fikk en ekstra tur til hovedstaden for å levere dokumenter. Det har vært spesielt problematisk for folk som bor langt unna hovedstaden.

 

Det er imidlertid rapporter om at folk løser dette ved å alliere seg med venner som bor i Oslo og som leverer og henter dokumenter og pass for dem.

 

LES: Thaiambassaden i Oslo er overarbeidet, mange venter på svar (20. november)

LES: Nye regler på thaiambassaden fra mandag (1. november)

 

Flere nordmenn hevder på ulike facebookgrupper at de ikke har fått svar fra ambassaden innen sju virkedager, slik det er lovet. Vi spurte Homkosol: 

 

– Hva er beste måten å kontakte ambassaden på hvis man ikke får svar på e-post innen de sju virkedagene via visa@thaiambassy.no? Telefon? Facebookmelding?

– Den offisielle kanalen for korrespondanse om visumsaker er visa@thaiembassy.no. Vi svarer på alle henvendelser innen sju virkedager. Grunnet stor pågang på sentralbordet anbefaler vi at søkere kontakter oss via e-post. Facebook Inbox anser vi som en uoffisiell kommunikasjonskanal. 

 

Thailands ambassaden i Oslo

Counsellor Bheraya Homkosol ved ambassaden i Oslo ber folk pent om å sende korrekte dokumenter. (Faksimile: Ambassadens webside)

 

Homkosol påpeker flere ganger at folk som søker om visum til Thailand må sørge for å sende alle de korrekte dokumentene i første henvendelse:

– Siden det er mange henvendelser til ambassaden, vil innsendelse av nye dokumenter telle som en ny korrespondanse, og vil da kunne ta ytterligere 7 virkedager.

 

Dette har flere av våre lesere opplevd. De som sender en kort og konsis henvendelse på engelsk, med alle dokumenter som kreves, har i noen tilfeller opplevd å få svar etter bare noen få dager. De som stiller spørsmål og ber om opplysninger som allerede står på websiden til ambassaden har opplevd å vente mange dager. Noen hevder at de ikke har fått svar i det hele tatt.

 

Alle som skal søke visum til Thailand må starte på siden «Enter Thailand (Covid 19)», ifølge Homkosol. Her finnes oppdatert informasjon for reisende. Hva som kreves av dokumentasjon for ulike visumtyper står spesifisert. Det anbefales å lese dette grundig og forberede dokumentene før man tar den første kontakten med ambassaden.

 

Vi spurte også sjefen for konsulærseksjonen om de hadde planer om å ansette flere saksbehandlere på ambassaden, for å redusere behandlingstiden, men fikk ikke noe svar på det.

 

Til slutt spurte vi om årsaken til at det mye omdiskuterte kravet om 500.000 baht på konto i seks måneder forsvant fra kravene til turistvisum:

– Dette er gode nyheter. Kravet for single entry Tourist Visa (TR) og  Special Tourist Visa (STV) har blitt fjernet av thailandske myndigheter for å gi visumsøkere større fleksibilitet. 

 

LES: Krav om 500.000 baht kritiseres, kan forsvinne (17. november)

(© Thailands Tidende. 9. desember 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)